Més de 150.000 persones participaran al Carnaval de la Costa Brava Sud 2017

Blanes, Lloret i Tossa de Mar uneixen forçes per tercer any consecutiu

Els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han presentat el Carnaval de la Costa Brava Sud 2017, un projecte de les tres viles engegat l’any 2012, que se celebrarà entre el 24 de febrer i l’11 de març. L’objectiu és promocionar conjuntament els carnavals i, en especial, les desfilades de carrosses i comparses. Per segon any consecutiu, el lema del cicle festiu és #QuelaFestaTAcompanyi.

En relació a aquest eslògan, durant la roda de premsa també s’ha presentat el primer dels dos teasers que s’han editat de l’spot promocional que es difondrà a partir del proper 20 de febrer. Els objectes que hi ha al cartell del carnaval 2017 fan referència a les imatges que apareixen en el vídeo, que convida a viure la bogeria d’aquestes festes. La sisena edició del Carnaval de la Costa Brava Sud 2017 torna a aprofitar el potencial de la unitat territorial formada per Tossa, Lloret i Blanes, que sumen una població que supera els 86.000 residents, a banda dels nombrosos visitants que atrauen les tres viles turístiques.

Des de la primera edició s’ha treballat amb un objectiu clar i definit: redimensionar-lo i convertir-lo en el carnaval més reconegut del territori. Tant en els actes de carnaval propis de cada població com en les seves respectives rues s’ha observat un increment de participants que ha anat augmentant any rere any. Sumant l’assistència de tot el cicle festiu a les tres viles selvatanes, la previsió és que més de 150.000 persones s’apropin per viure el Carnaval de la Costa Brava Sud a Lloret, Blanes i Tossa i que, per afegit, gaudeixin de la gastronomia i encants naturals de les tres viles.

Cada ajuntament ha fet un important esforç econòmic per organitzar el Carnestoltes d’enguany. Sumant les previsions dels tres consistoris per a la organització dels respectius actes del cicle festiu, es calcula que el Carnaval de la Costa Brava Sud 2017 comptarà amb un pressupost total de 86.000 €:  Blanes 29.000 €, Lloret 35.000 € i Tossa 22.000 €.

La presentació del 6è Carnaval de la Costa Brava Sud ha anat a càrrec dels tinents d’alcalde de Cultura i Festes de Blanes i Lloret, Quim Torrecillas i Albert Robert, respectivament; així com del tinent d’alcalde d’Esports, Festes i Joventut de l’Ajuntament de Tossa, Ignasi Sallés. L’acte també l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; i l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich.

Blanes estrena la Ciutat Esportiva com escenari del Carnaval

Aquest 2017 Blanes ha fet una decidida aposta per rellançar els actes del carnaval i gairebé ha doblat el pressupost que hi ha destinat en relació a l’any passat. Novament, en la línia de potenciar el turisme familiar, els actes estan pensats per ser gaudits per gent de totes les edats, però aquest any afegint-hi diversos elements en especial perquè la gent jove també tingui el seu espai. Per això, s’han sumat els esforços dels departaments de Cultura i Festes, Joventut, Esports, Promoció de la Ciutat i Brigades de l’Ajuntament de Blanes.

La novetat més destacada és un canvi d’escenari que trasllada les activitats de la tarda-nit del dissabte a la Ciutat Esportiva, un espai ample i còmode que permetrà allotjar diversos esdeveniments amb la seguretat que el mal temps no els impedirà. La tarda del dissabte 25 de febrer els més petits podran fer diferents tallers i saltar amb els inflables, mentre que els més grans gaudiran del Laser Combat. Finalment, hi haurà un espectacle de música, rumba i ball per a tots els públics a càrrec de Dantuvi amb la Canalla, i tota la canalla podrà desfilar i participar en el II Concurs de Disfresses Infantils.

A partir d’aquí serà quan arribaran més novetats, amb un sopar popular a base de botifarra amb seques i l’actuació dels Albercocks, un grup que versiona cançons de les pel·lícules Disney en la línia d’estils festius. A rengló seguit, sense perdre ritme ni gresca, l’escenari de la Ciutat Esportiva l’ocuparà Guetto Orquestra amb un concert ple d’energia, humor, emoció i alegria, pensat sobretot per a la gent jove. Després d’ells, els més noctàmbuls podran seguir la festa de matinada amb DJ Setilla, que punxarà una selecció dels millors temes de rock, punk, mestissatge, rumba i ska.

El cicle festiu a Blanes es tancarà l’endemà diumenge, amb la multitudinària Rua de Carnaval, que també presenta una destacada novetat. La sortida es farà com sempre, des de la Plaça de l’Escorxador, però enlloc d’enfilar pel carrer Jaume Ferrer, ho farà per la Riera Alta, la part alta de la Rambla Joaquim Ruyra, que és molt més ample. Amb aquest canvi s’espera que la desfilada, que començarà a les 5 de la tarda, sigui més lluïda que mai i puguin seguir-la més persones. La resta del recorregut serà el mateix que els darrers anys, i s’han inscrit 22 carrosses i 14 colles.

Lloret rebrà el rei Carnestoltes el dia 24 de febrer

El Concurs de Disfresses al Lloc de treball, que ja es una referència a Lloret i compta amb carrers totalment tematizats, començarà a ambientar de Carnaval la vila de Lloret el proper dia 24 de febrer; a la tarda,  a les 19 h, arriba el rei Carnestoltes per donar el tret de sortida oficial al Carnaval.

El dissabte al matí Lloret organitza un dels actes més esperats del Carnaval: el concurs de disfresses al carrer que cada any té més participació i de més qualitat.

La Gran Rua de Carnaval serà, com cada any, dissabte 25, a les 16 h, i diumenge 26, a les 12 h, i recorrerà el passeig marítim i l’avinguda de Just Marlés fins a acabar al final de l’avinguda del Rieral. Hi participen més de 25 carrosses i comparses i més de 1.600 persones.

El dissabte 25 a la nit les dones agafen el protagonisme amb el 30è Ball de les Dones al Gran Casino Costa Brava i tanca la programació de Carnaval l’enterrament de la sardina l’1 de març.

Tossa clausurarà els actes amb la popular “Ressaca del Carnaval” els dies 10 i 11 de març

A Tossa la celebració del Carnaval es portarà a terme del 23 de febrer a l’11 de març. Al marge de tots els actes que es fan, com poden ser el concurs de truites (23 de febrer) o la festa de disfresses infantils (26 de febrer), destaca també la XXI cursa de disfresses del dissabte 25 de febrer a partir de les 12:00h. en record del primer guanyador de la cursa, Josep Roura “Xoxa”, com a essència del Carnaval de Tossa.

Ja el divendres 10 de març, començarà la ja popular “Ressaca del Carnaval” amb una masterclass gratuïta de Zumba Carnavalera al pavelló i, després de l’èxit de la primera edició, la celebració del Sopar de Colles de Carnaval entre les colles que l’endemà participaran a la rua. La idea de la realització d’aquest sopar és perquè les Colles creïn vincles entre elles i no tot sigui només competició.

Finalment, el dissabte 11 de març serà el gran dia pel Carnaval a Tossa. Amb  activitats que es realitzaran al matí com el concurs de disfresses al lloc de treball, el concurs de disfresses al carrer i la cercavila carnavalesca on recorreran diferents indrets de la vila per ambientar el poble. A partir de les 16:30h, donarà el tret de sortida la Gran Rua de La Ressaca del Carnaval, en la que un any més participaran colles de la província de Barcelona i Girona. La jornada finalitzarà amb el Concurs de Coreografia “Sambòdrom” al pavelló municipal on les colles lluiran els seus millors balls davant tot el públic assistent i i hi haurà un gran fi de festa amb actuacions de dj’s per acomiadar el Carnaval de la Costa Brava Sud.