Acord per acabar amb la discriminació salarial al geriàtric de Sant Feliu de Guíxols

Cobraran el mateix que els empleats de l'altre asil públic del municipi

Els treballadors dels dos asils tenien, fins ara, condicions laborals i salarials diferents. Segons ha explicat Alcaide, després d'anys d'intentar negociar l'equiparació i que als empleats de l'asil Surís els hi apliquessin el mateix conveni col·lectiu que als del Guíxols Gent Gran, al juliol van decidir interposar una demanda davant el Jutjats social.

No ha calgut arribar a judici perquè els representants dels treballadors i la Fundació Guíxols Surís han arribat a un acord. Amb caràcter retroactiu a partir l'1 de gener del 2017, la plantilla de l'asil Surís compta amb les mateixes condicions laborals que els de l'altre geriàtric públic de la població. Segons Alcaide, només a nivell salarial comporta apujar sous un 20% de mitjana.

"Estem molt contentes perquè són anys de lluita i al finals s'ha fet justícia", ha afirmat a les portes del Palau de Justícia la presidenta del comitè, acompanyada de responsables sindicals i treballadors. Alcaide ha lamentat, però, que hagin hagut de recórrer als tribunals per aconseguir l'equiparació. "No s'entenia que per la mateixa feina tinguéssim condicions laborals diferents", ha criticat.

L'asil Surís compta amb una cinquantena de treballadors que atenen 64 avis. És de dimensions més reduïda que l'altre geriàtric, amb una setantena d'empleats per a 90 usuaris.

El secretari general d'UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, ha carregat contra l'ajuntament i la fundació, que no han accedit a les reclamacions legítimes dels treballadors fins que han portat el cas davant la justícia. "Hem aconseguit justícia gràcies al comitè de treballadors, que no s'ha rendit mai", ha afirmat.

Segons Casas, el cas de l'asil Surís era una mostra més de la tendència de les administracions públiques a externalitzar serveis "sempre a la baixa". "Sempre es fa perseguint l'objectiu de pagar menys als treballadors, de manera que acaben explotats", ha conclòs.