El futur Museu del Circ de Figueres seria rentable passats cinc anys

S'ubicaria a la Casa Nouvilas i donaria feina directa a 50 persones

La construcció del futur Museu del Circ de Figueres tindria un cost total de 6 milions d'euros (MEUR) segons ha anunciat el promotor del projecte, Genís Matabosch, durant la  presentació que ha tingut lloc aquest vespre al Teatre Jardí davant uns 300 assistents.

La inversió es distribuiria de la següent manera: 1,5 MEUR provinents de la Diputació de Girona, 1,5 MEUR de l'Ajuntament de Figueres (500.000 euros durant tres anys), 1 MEUR de la Generalitat de Catalunya, 1 MEUR de patrocinadors i 1 MEUR d'inversos privats.

Pel que fa al cost del contingut exposat -inicialment comptarà amb les col·leccions de Genís Matabosch i Ramon Bech- es cediran de forma gratuïta per un període de sis anys.

Matabosch ha desgranat quin serà el funcionament del museu i les quatre parts amb què estarà dividit. La primera fa referència l'exposició permanent; 800 metres quadrats ubicats a la planta noble i una superior que reconvertiria les actuals golfes en un espai útil que serviria per a repassar els 250 anys d'història del circ.

La segona tindrà per objete les exposicions temporals que comptaran amb 600 metres quadrats i que es dividirien en una a l'hivern i un altre a l'estiu.

La tercera part que conformaria el museu seria un espai de circ, on es portarien a terme espectacles vinculats amb l'exposició itinerant.

Finalment, la quarta part que conformaria el museu és la creació d'una escola del circ. Fora de la temporada d'estiu es podria utilitzar la infraestructura per a convertir-lo en un conservatori de les arts del circ. "Figueres seria referent en el món de la educació d'aquesta modalitat artística", apunta el promotor que explica com l'escola de circ estaria en funcionament fora d'horari lectiu avançant que també serà un equipament "on els veïns i altres escoles o instituts en podrien fer us".

Les xifres

Més enllà del cost de construcció del museu, Matabosch ha anunciat que el futur equipament donaria feina directa a 50 persones al llarg de l'any amb 30 contractes indefinits i 20 de temporals.

Pel que fa al nombre de visitants, el promotor calcula que podrien passar uns 110.000 visitants de pagament en el transcurs dels cinc primers anys, el que el faria en autosuficient a partir d'aquell moment i ja no requeriria d'ajudes públiques.

Amb tot, Matabosch va assegurar que tenir el museu obert al públic per l'any 2018 és una "quimera" i no serà possible.