Condueix beguda triplicant la taxa d'alcohol i s'encasta contra una tanca a Maçanet de la Selva

La jove, de 21 anys i veïna de Calella, haurà de comparèixer als jutjats

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar penalment el passat 11 de febrer, una dona de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Calella (Maresme), com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.
 
Els fets van passar el mateix 11 de febrer, al punt quilomètric 684 de la carretera N-II, dins terme municipal de Maçanet de la Selva (La Selva), on cap a les 7 del matí un turisme es va sortir de la via i va xocar amb una tanca protectora.
 
Un testimoni va alertar que la conductora del turisme, després de l’accident, va continuar circulant en sentit nord. Immediatament els mossos es van dirigir al lloc dels fets i van comprovar que la conductora s’havia aturat, a l’altura del punt quilomètric 689, per canviar la roda del turisme. El testimoni dels fets, que també es va aturar, va fer que la jove desistís de continuar conduint fins l’arribada dels agents.
 
Tot seguit, els mossos van comprovar que la conductora, que havia resultat il·lesa, presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.
 
En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu penal de 0.77 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de tres vegades per sobre del límit màxim permès que en aquests cas era de 0.25 mg/l.
 
Per aquest motiu, se la va denunciar penalment per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.
 
La dona haurà de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners quan sigui requerida.
 
En un altra actuació, agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar, el passat 10 de febrer, un conductor de nacionalitat francesa, com a presumpte autor de dues infraccions administratives, una per circular amb una mala estiba de la càrrega i l’altra per excedir del màxim de passatgers..
 
Els fets van passar el matí del mateix 10 de febrer, al punt quilomètric 69 de l’autopista AP-7, en sentit sud, al seu pas pel terme municipal d’Aiguaviva (Gironès), on una patrulla de trànsit va localitzar un turisme que circulava amb un excés de pes evident.
 
Els agents van aturar el cotxe i van comprovar que hi viatjaven set persones, tres adults i quatre menors, quan només en podia portar cinc.
 
Tot seguit van comprovar que, a més de la càrrega, a dins de l’habitacle transportaven una televisió de plasma de 50 polzades, subjectada amb cordes i cintes, cosa que suposava un greu risc pels ocupants.
 
Per aquest motiu, els agents van immobilitzar el vehicle i van denunciar el conductor per una mala estiba de la càrrega i per excedir el màxim de passatgers.
 
Després de repartir la càrrega i els passatgers en un altre vehicle, aquestes persones van continuar la marxa de manera correcta.