El castell de Montsoriu compta amb un nou llibre que reivindica la seva importància

Porta per títol "Montsoriu. El castell gòtic de Catalunya"

La seu dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya va acollir dijous passat la presentació del llibre 'Montsoriu. El castell gòtic de Catalunya', una obra editada pel Consell Comarcal de la Selva i el Museu Etnològic del Montseny i escrita per Joan Carles Codolà (coordinador), Gemma Font, Josep Maria Llorens, Joaquim Mateu, Sandra Pujadas i Jordi Tura.

En el transcurs de l’acte de presentació, el president del Consell Comarcal selvatà, Salvador Balliu, ha destacat que la publicació esdevé un "element important" per promocionar el monument. "Sempre anem fent coses relacionades amb el castell: l'any passat ja vam superar els 16.000 visitants, i amb aquesta nova eina permetem que la història, la cultura i les llegendes d'aquest espai es puguin llegir des de casa", ha destacat Balliu, que també ha fet referència a les estimacions d'aquest any: "L'estimació és pujar, sempre volem anar endavant. La intenció és arribar entre els 20.000 i 25.000 visitants durant el transcurs d'aquest any.”

A la presentació també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Ten, que ha estat qui ha obert l’acte i ha destacat el llibre com una obra de "patrimoni material i també de coneixement". "Per al Departament de Cultura és un orgull poder presentar aquesta publicació relacionada amb el gran castell gòtic de Catalunya", ha subratllat.

Per la seva banda, la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, ha incidit en la rellevància històrica que ha tingut el monument a la Selva, a més de destacar que el llibre té una doble funció: "I és que més enllà de la funció promocional, que és molt important, també té una gran funció pedagògica.”

El director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda, ha definit el context del castell de Montsoriu com "una història d'èxit", explicant que tothom, ciutadans, entitats i institucions, "han remat en la mateixa direcció". "La dimensió nacional del castell és innegable, i crec que tindrà una dimensió turística molt important: caldrà fer-ne una gestió moderna i sostenible", ha comentat Rueda, que també s'ha referit al "gran treball de restauració" i a la lectura "àgil i amena" del llibre recentment publicat.