El PSC de Figueres demana un govern de concentració sense Marta Felip

Els socialistes creuen que tal com estan les coses la ciutat quedarà paralitzada

El PSC de Figueres demana als partits que treballin per a fer un govern municipal de concentració sense l'alcaldessa, Marta Felip. Els socialistes, expulsats del govern fa unes setmanes, consideren que amb cinc regidors és inviable poder tirar endavant la ciutat i asseguren que la situació només portarà a la paràlisi. Per a la formació, un dels principals problemes és la configuració del nou cartipàs on Felip assumeix Hisenda, Urbanisme, Cultura, Comerç, Turisme o Promoció Econòmica. Recorden que la ciutat viu del turisme del comerç i de la cultura i que, a més, hi ha pendent l'elaboració del POUM. Uns reptes que consideren inabastables tenint en compte que "l'alcaldessa cobra per la dedicació preferent de les seves tasques a la Diputació de Girona". "No és hora de pensar en els interessos de partit, sinó en els interessos dels figueres i, en el punt on s'ha arribat, tothom s'haurà de posicionar", insisteixen.
 
La formació proposa a tots els partits de la ciutat que es reuneixin properament per tal de trobar una "solució" a la situació "creada" per Felip. La solució, afegeixen, ha de passar perquè totes les forces assumeixin les seves responsabilitats, renunciïn a interessos de partit i personals i "es concentrin a tirar endavant la ciutat en benefici dels conjunt de figuerencs i figuerenques".

Els socialistes asseguren que l'actual govern en minoria (amb 5 dels 21 regidors que hi ha al consistori) només pot portar la ciutat a la paràlisi. En aquest sentit, no veuen viable que l'alcaldessa assumeixi algunes de les àrees més important per a la ciutat quan té dedicació a la Diputació.

En un comunicat, la formació es posa a disposició de tots els grups de la ciutat per a treballar en la configuració d'un nou govern i afirmen que ho faran "des del lloc que ens correspongui".