Santi Vila crida als partits de Figueres a fer autocrítica

El conseller i exalcalde de la ciutat es mostra "dolgut" i "preocupat" per la situació d'inestabilitat

La crisi de govern que es viu a Figueres tampoc ha deixat indiferent al conseller de Cultura i exalcalde de Figueres, Santi Vila. Vila ha manifestat aquest divendres que està preocupat per la crisi municipal en la qual està immersa la ciutat.

Per això, ha demanat a tots els grups municipals que siguin "autocrítics" amb es coses que "no s'han fet bé" però que, a la vegada, siguin "positius" per intentar reconduir la situació.

En referència a les divergències entre els partits, ha assegurat que "a vegades petits grans discrepàncies analitzades amb deteniment tenen més a veure amb fílies i fòbies personals que no pas amb discrepàncies ideològiques"

El conseller ha dit també que espera que "tothom" estigui a l'alçada de les circumstàncies i ha remarcat que "l'estabilitat té premi". En aquest sentit, afirma que si un govern (en majoria o minoria) pot desenvolupar el seu projecte "tothom en surt beneficiat".

Amb tot, Vila ha defensat l'alcaldessa assegurant que "estima Figueres" i "és una gran coneixedora del món local". "No és una persona que hagi arribat on és per raons estranyes sinó perquè estima Figueres i va guanyar les eleccions, que ningú se n'oblidi", ha etzibat.

"Les ciutats van bé si hi ha alçada de mires"

El conseller no ha volgut posicionar-se sobre la possibilitat o no d'apostar per un govern de "concentració" i ha insistit que "les ciutat van bé si hi ha alçada de mires".

Al seu entendre, no és de rebut que al febrer encara no s'hagin pogut aprovar els pressupostos ni tampoc la renovació del contracte d'escombraries. "Quan les coses quotidianes s'encallen, vol dir que tots plegats no fem les coses prou bé", ha afegit.