Vies Braves, primera experiència turística marítima del món catalogada com a sostenible

La iniciativa rep el segell 'Biosphere Responsible Tourism'

L'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l'Organització Mundial del Turisme (OMT), ha atorgat al projecte Vies Braves la Certificació Biosphere Responsible Tourism que l’acredita com a experiència sostenible. Es tracta de la primera organització de les comarques de Girona que obté aquesta certificació internacional i la primera experiència turística marítima d'arreu del món catalogada com a sostenible.

Per concedir la distinció, l'Institut de Turisme Responsable l'ITR s’ha fixat en aspectes com la gestió sostenible del projecte, el desenvolupament econòmic i social que suposa, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, la qualitat i seguretat del mateix i la implicació del visitant.

Entre els punts forts assenyalats per atorgar aquest certificat a Vies Braves, destaquen els instruments usats per a una política de turisme responsable, com l'amplitud de l'oferta i la interacció directa de l’usuari amb el medi marí i la conservació mediambiental.

L’impulsor del projecte Vies Braves, Miquel Sunyer celebra la certificació i assenyala que “ aquest segell, el més important al món dins l’àmbit del turisme responsable i sostenible, confirma la vessant social de l’experiència Vies Braves. Som el primer projecte de les comarques de Girona turísticament responsable i sostenible amb el territori”.

La certificació es basa en estàndards establerts als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU integrats en l'Agenda 2030 i segueix les directrius i recomanacions de la Carta Mundial del Turisme Sostenible, adoptada en la Conferència Mundial de Turisme Sostenible de 1995 avalada per la UNESCO.

Les Nacions Unides ha declarat el 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament.

Les Vies Braves

Vies Braves és una empresa pionera al món en el disseny, planificació, promoció i dinamització d'itineraris marins i d'aigües obertes.

En l’actualitat opera a la Costa Brava, Costa Barcelona i Barcelona Ciutat amb el suport de les administracions locals. Els seus itineraris permeten explorar i gaudir, des de l’aigua i de forma segura, d’entorns naturals i paisatges submarins de gran bellesa.

En cadascuna de les poblacions on està present, organitza trobades per nedar en grup i sessions d’immersió lleugera (snorkelling) gratuïtes i adreçades a tots els públics, amb l'objectiu d’apropar la gent al mar de forma segura i beneficiosa, fomentant les actituds respectuoses amb l'entorn natural.