La Girocleta suma un 25% més d'usuaris

L'Ajuntament inaugura una nova estació al barri de Vista Alegre

Girona ha posat en funcionament aquest matí la nova estació de Girocleta del barri del Carme i Vista Alegre, ubicada al parc de Vista Alegre. L'espai compta amb 25 aparcaments per a bicicletes, xifra que fa pujar fins a 478 el nombre total d'estacionaments de Girocleta que hi ha repartits a les disset estacions de la ciutat.

El tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, ha subratllat que la nova estació permet "assolir un objectiu per partida doble". Per una banda, és l'exemple que "el Pla de Mobilitat s'està desenvolupant a bon ritme". I per l'altra, com ha precisat Alcalà, que s'ha "escoltat la veu dels veïns, que a través dels pressupostos participats de barri van escollir aquest projecte".

La Girocleta va néixer el 2009. Aleshores, tenia vuit estacions, 205 aparcaments i 160 bicicletes a disposició dels usuaris (de les quals, 120 estaven permanentment al carrer). Al llarg d'aquests vuit anys, el servei ha duplicat tant les estacions com els aparcaments i les bicicletes (avui n'hi ha 300, de les quals unes 230 estan sempre a la via pública).

La de Vista Alegre, però, no serà l'única nova estació de la Girocleta que s'engegarà aquest any. Alcalà ja ha anunciat que el consistori en vol posar en marxa una segona, que s'ubicarà a l'encreuament del carrer Riu Freser amb el de Sant Isidre.

Una altra de les novetats d'aquest any serà la posada en marxa d'un sistema d'abonaments de curta durada. L'Ajuntament preveu que ja estigui operatiu aquest primer trimestre. Els abonaments es dirigeixen a aquelles persones que visitin Girona de manera temporal, o a les que vulguin provar el servei abans d'abonar-s'hi.

Un 25% més d'usuaris i usos

Actualment la Girocleta compta amb 2.320 usuaris actius. Això suposa que, durant el darrer any, els qui s'han abonat al servei han crescut un 25% (a finals del 2015, n'hi havia 1.860). En paral·lel a l'increment dels usuaris, també han crescut –amb el mateix percentatge- els trajectes amb les bicicletes públiques.

En tot l'any passat, la Girocleta ha sumat 304.551 usos. L'estació amb més afluència d'usuaris és la de la plaça Catalunya (que durant el 2016 ha tingut 2.752 usos mensuals de mitjana).

Carril bici del centre amb Girona Est

Durant la inauguració de l'estació de la Girocleta a Vista Alegre, Joan Alcalà ha assenyalat que el consistori estudia la viabilitat d'estendre un nou carril bici que permeti unir el centre de la ciutat (la plaça Catalunya) amb els barris de Girona Est. Segons ha concretat el regidor de Mobilitat, majoritàriament aquest tram de carril bici compartiria calçada amb els vehicles (un sistema que en anglès es coneix amb el nom de 'sharrows').