El convent dels Caputxins de Figueres, més a prop d'acollir-hi el Conservatori

Els treballs han permès recuperar l'antic claustre, una sala polivalent i diversos despatxos

L'antic convent dels Caputxins recupera una nova part de l'equipament amb la finalització de la tercera fase d'obres dels treballs. L'actuació ha permès rehabilitar l'antic claustre, una sala polivalent i un espai per a despatxos.

L'alcaldessa, Marta Felip, diu que la intenció és obrir aviat aquest nova part de l'equipament, que s'afegeix a l'auditori estrenat i a ple rendiment des del febrer de 2016.

Per a fer-ho, estan redactant el Pla d'Usos de l'espai per a definir les activitats que s'hi faran. Malgrat això, ja ha avançat que la voluntat del govern és que tingui usos polivalents i que aculli el futur Conservatori de Música.

"Seguim amb la voluntat d'obrir-lo, no tant amb la pressa d'obrir-lo com sigui sinó de fer un projecte ambiciós", ha precisat Felip.

El que sí que podria estar en funcionament aquest estiu és el claustre. Felip ha explicat que l'espai ofereix moltes possibilitats per a fer activitats a l'aire lliure de cares al bon temps. "És un bon lloc per a fer actes i concerts", ha remarcat.

Per l'alcaldessa, la nova fase d'obres permet recuperar un equipament molt important per a la a banda de continuar rehabilitant patrimoni històric i arquitectònic de Figueres.

En obres des del 2011

Figueres va començar a rehabilitar aquest l'edifici, datat del segle XVII, al 2011 a través de l'1% Cultural. Des d'aleshores i fins ara, s'hi han fet fins a tres actuacions diferenciades amb un import total de 3.488.631,35 euros. En aquesta darrera fase, s'hi ha destinat 529.621 euros.

El govern municipal preveu ara una nova intervenció valorada en uns 500.000 euros més que ja tenen pressupost dins del Pla de Barris.

L'actuació inclourà millorar la part dels accessos frontals que queda pendent així com la rehabilitació de la façana lateral.

Felip ha explicat que tenen la voluntat d'executar una quarta fase, on s'obriria un carrer a la part del darrere de l'edifici i s'habilitarien els antics jardins del convent. De moment, però, no disposen de finançament per a fer-ho possible.