ERC de Girona demana un seguiment de l'execució del pla de les Pedreres

Maria Mercè Roca apunta que l'acord és "molt teòric i concreta molt poc"

La portaveu del grup municipal d'ERC-MES a Girona, Maria Mercè Roca, ha celebrat l’acord en relació al Pla Social de les Pedreres, i ha destacat que “és fruit del consens de totes les parts implicades”, així com “de la tasca de molts anys i de diferents governs de la ciutat”.

La portaveu de la coalició ha declarat que ERC-MES hi donarà suport perquè significa “un pas més per recuperar les Pedreres com a parc públic d’ús i gaudi ciutadà”, i ha afegit que aquesta actuació urbanística contemplarà alhora “la situació social i habitacional dels habitants de la zona”. En relació a això darrer, però, la regidora ha apuntat que el document social “és molt teòric i concreta molt poc”, i ha destacat també la dificultat de la seva execució.
 
La cap de l’oposició ha assenyalat que el Pla Social de les Pedreres “és un document molt teòric i poc concret”, i ha alertat del risc que es quedi en paper mullat. “No volem que sigui un Pla per gesticular de cares a la galeria”, ha afegit. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha expressat alguns dubtes com ara que “no es concreten quants habitatges nous es podran construir”, i tampoc com es durà a terme aquesta acció. La regidora ha explicat que l’instrument ideal era Vivendes de Girona, “però CiU la va desmantellar”. En el mateix sentit, Roca s’ha preguntat “com s’aconseguirà el finançament”, així com “si el govern sap aproximadament quantes famílies s’acolliran a cadascuna de les quatre opcions” per poder planejar una bona gestió de l’assumpte.
 
Comissió de seguiment
 
Per les qüestions que la regidora ha explicat abans, el grup municipal d’ERC-MES ha proposat la creació d’una comissió de seguiment que anualment reti comptes al Ple de la ciutat sobre l’estat d’execució del Pla de les Pedreres. “La feina de debò comença ara”, ha conclòs Maria Mercè Roca.