Mor una dona de 76 anys a Banyoles després de ser atropellada

Ha creuat per una zona sense pas de vianants i el vehicle ha topat mortalment contra la víctima

Els fets han tingut lloc cap a les nou del matí, segons ha concretat el consistori, que ha afegit que la conductora circulava amb un Renault Clio de color blau. La víctima ha mort al mateix lloc de l'accident.

Aquest és el primer atropellament mortal del 2010, i tot i l'alta sinistralitat per aquest motiu dels dos últims anys, a Banyoles no se n'havia registrat cap altre del 2004 al 2009, segons ha informat el consistori. D'altra banda, l'Ajuntament ha pres mesures per reduir el nombre d'accidents, com la col·locació d'una trentena de bandes reductores en l'últim mandat, o l'ús d'un radar mòbil que la Policia Local situa a llocs estratègics de la ciutat.

La víctima, veïna de Banyoles

La víctima de l'accident d'avui era una veïna de Banyoles de 76 anys, nacionalitat espanyola, i que responia a les sigles de M.M.B., segons ha informat l'Ajuntament. El sinistre ha tingut lloc just davant de l'antiga discoteca La Nau, i a mig matí a l'escenari dels fets ja només quedaven les marques al terra fetes per la policia.

Una altra dona d'edat avançada va morir l'any passat atropellada a Banyoles, en aquest cas al passeig de Mossèn Constans. Així mateix, també a l'agost va morir el 2009 un jove que participava en el Bicicrucis, ben a prop d'on hi ha hagut l'accident d'avui. En concret, va ser a la Ronda del Monestir, però a l'alçada de la cruïlla amb el carrer dels Blanquers. En aquell cas la víctima, de 15 anys, anava al seient del darrera de la bici, mentre que el seu company va quedar ferit. D'altra banda, la conductora del vehicle va triplicar el límit d'alcoholèmia permès per la llei.

I l'altre accident del 2009 es va produir al setembre, quan un nen de 6 anys d'origen africà va morir a l'hospital, hores després d'haver estat atropellat per un cotxe al carrer de Mata. Els fets van tenir lloc quan tres nens van creuar el carrer corrents a l'alçada del pas de vianants en el moment en què els cotxes estaven parats en un sentit però circulant per l'altre. Els menors no es van adonar que el trànsit era fluid per l'altra banda, fet que va provocar que un turisme conduït per un jove atropellés el tercer nen.