El Teatre Municipal de Girona ofereix un cap de setmana dedicat a autors catalans

“La fortuna de Sílvia” i “La desaparició de Wendy” es podran veure divendres i diumenge

Demà a les 21 h, l’actriu Laura Conejero protagonitzarà a l’escenari del Teatre Municipal La fortuna de Sílvia, de Josep Maria de Sagarra, al costat dels intèrprets Anna Alarcón, Muntsa Alcañiz, Albert Baró, Berta Giraut i Pep Munné. Dos dies més, el diumenge 12 de febrer, a les 19 h, el mateix espai serà l’aparador de l’homenatge al teatre que el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet fa amb l’obra La desaparició de Wendy, interpretada per Joan Anguera, Diana Gómez, Antònia Jaume, Mar del Hoyo, Xavier Ripoll, Josep Sobrevalls i Armand Villén.
 
La fortuna de Sílvia fou una de les obres predilectes de Sagarra tot i no obtenir l’èxit esperat en el seu moment, probablement, segons considerava el mateix autor en escrits de l’època, a causa que “crec sincerament, que intentava fer un teatre més d’acord amb la meva consciència i més d’acord amb el clima espiritual del nostre temps, però també m’adonava que el públic d’aquí i el meu públic no estaven per innovacions ni per filigranes, i que pel meu nou camí s’hi aconseguia l’assentiment d’una minoria selecta, a fi de comptes m’hi feia més savi que ric”. A La fortuna de Sílvia l’espectador es trobarà amb una comèdia cosmopolita i universal en la qual una mare vídua i els seus dos fills es veuen condicionats per una guerra que resulta determinant a l’hora d’abordar la seva felicitat i l’acceptació del propi destí davant una societat que fomenta la hipocresia.
 
Curiosament, La desaparició de Wendy també representa la part més contemporània de la creació teatral catalana. Benet i Jornet és un autor que, com Sagarra en el seu moment, sap captar les noves tendències de les arts escèniques i pot plasmar-les en obres sòlides. Oriol Broggi, el director, descriu aquest projecte com “un somni d’obra. I és una obra de somnis. És una obra d’aquelles que saben barrejar amb ofici realitat i ficció, i que sembla que tinguin una nota de l’autor que va directe al director i als actors: ‘inventeu, busqueu, trobeu coses amb aquesta partitura. Voleu, i feu volar els espectadors. Aquí teniu un món per jugar...’”. A La desaparició de Wendy un grup d’actors que han d’interpretar Peter Pan queden desorientats per la sobtada distorsió de l’argument que provoca un problema amb el decorat.
 
La fortuna de Sílvia i La desaparició de Wendy ofereixen la possibilitat de passar un intens cap de setmana gaudint del teatre català a Girona.