L'ex-director de l'IES Montilivi de Girona carrega contra els testimonis del 9N

Es mostra indignat amb els inspectors i l'ex-directora de l'IES Pedraforca

L'ex-director de l'IES Montilivi i actual regidor del grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Pere Albertí, s'ha mostrat indignat amb el desenvolupament del judici que s'està celebrant contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la celebració del 9N.

Albertí li han molestat les declaracions fetes per part dels inspectors d'Ensenyament com també l'ex-directora de l'IES Pedraforca de l'Hospitalet del Llobregat, Dolores Agenjo, la qual va assegurar havia rebut pressions per part del Departament d'Ensenyament.

L'anterior director del centre gironí, que precisament estava al capdavant de l'institut durant la celebració del 9N, ha explicat com fou citat pels responsables d'Ensenyament per informar-los del procés abans de la suspensió per part del Tribunal Constitucional però què, tanmateix, es va inscriure com a voluntari "un cop obert l'aplicatiu, com una bona part dels meus companys de feina".

Amb tot, Albertí assegura que va actuar com a responsable de la seu sota aquesta condició de voluntariat i vol deixar constància que "en cap cas vaig rebre pressions o coaccions per cedir les claus del centre, com així vaig fer, i que tant jo com els altres membres que actuàrem a la seu vam ser tots voluntaris".

Finalment, el regidor denuncia que dies abans de la celebració del 9N va rebre una carta de la delegada del govern espanyol, Llanos de Luna, informant-lo de les "possibles conseqüències de la meva participació en el procés, no diferenciant el que seria la meva intervenció com a funcionari, de la que puc efectuar com a ciutadà".