La Festa Major de Palamós inclou propostes dels ciutadans al programa

Dilluns es va cloure el procés participatiu

L’Ajuntament de Palamós va tancar dilluns el programa d’activitats que, fruit del procés participatiu, farcirà el programa de la Festa Major de Palamós 2017, que sota el títol de “Al gust de tothom” han organitzat per cinquè any consecutiu i de manera conjunta les àrees municipals de Participació Ciutadana i de Cultura.

L’organització d’aquest procés ha consistit en un qüestionari online i en tres reunions que s’han realitzat el 16 i 30 de gener i el 6 de febrer. En aquestes sessions s'ha exposat el projecte, i s’han recollit i debatut les propostes amb els representants de les entitats de Palamós que hi han participat.

Enquestes online


A través de les enquestes online s'han recollit unes 160 respostes que han aportat propostes i suggeriments a la festa, les quals s'han debatut en les reunions realitzades i que, en molts casos, s'han incorporat al programa final.

D’aquesta manera finalitza ara aquest procés que ha permès l’elaboració participada del programa d’activitats definitiu de la Festa Major de Palamós 2017, que tindrà lloc del 23 al 26 de juny.

El pressupost disponible per a les propostes incloses en el procés participatiu és de 22.000 euros, d’un global de 42.000 euros que té adjudicat la Festa Major dins el pressupost municipal.

Les novetats


Entre les novetats que s’incorporen per a l’edició de 2017 es destaca la realització dels anomenats matins esportius amb propostes d'activitat física pensades per a tota la família. Aquesta activitat es durà a terme els dies 24, 25 i 26 de juny a la platja Gran, concretament a l'espai de l'Àrea Activa.


Els mateixos dies i també a la platja Gran de Palamós, tindrà lloc una altra de les novetats que el procés de participació ciutadana ha inclòs enguany en el programa de la festa, es tracta dels batejos de submarinisme.

La proposta la portarà a terme l'Associació de Submarinisme i Oci de Palamós que,  sota el títol de “Infusions de busseig” oferirà als participants la possibilitat de conèixer l'activitat del submarinisme d'una manera teòrica i pràctica sota la supervisió d’un instructor.

La Festa Major 2017 també incorporarà una batucada el dia de Sant Joan que será la primera actuació del grup Re-percussions, creada des del Punt Jove de Palamós; i un taller de realització de bombolles per als més petits el diumenge 25 de juny.

Un ampli programa per a la Festa Major 2017
A banda d’aquestes novetats, el programa d'enguany de la Festa Major de Palamós també inclourà altres propostes, algunes apuntades mitjançant les enquestes online com pot ser el concert del grup d’animació Pot Petit o la contractació del grup de música SoFregit per a la revetlla de Sant Joan.

Totes aquestes activitats es complementen amb les més tradicionals del programa de festes, com els concerts de Barraques, o el castell de focs; així com aquelles que el procés de participació ha anat sumant durant les darreres edicions, com el jazz a la fresca, festa de l’aigua, cercaviles, demostració de pintura, entre altres.