'Som-hi!' informarà d'ofertes i oportunitats empresarials a Figueres

Informarà dels serveis de l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa de l'Àrea de Promoció Econòmica

L'Ajuntament de Figueres va presentar ahir la campanya "Som-hi!" per donar a conèixer els serveis que ofereix l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa de l'Àrea de Promoció Econòmica a empreses, emprenedors i persones aturades. La campanya "Som-hi!", que té com a lema "Crea, creix, avança", se centra en tres eixos: Empresa, emprenedoria i Invest-In.

Pel que fa a l'eix d'emprenedoria, l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa ofereix assessorament per a la creació d'empresa, formació en creació d'empreses, accions de sensibilització en emprenedoria, premis emprenedors de l'Alt Empordà, programes de consolidació empresarial, traspàs de negocis i de relleu en l'empresa familiar, suport a empreses innovadores en sectors emergents, i accés al finançament (microcrèdits i inversors privats).

L'eix Invest in Girona-Figueres inclou la recerca i acompanyament d'empreses que vulguin invertir a l'Àrea Urbana de Figueres quant a recerca de localitzacions per a l'activitat empresarial, recerca de finançament i subvencions, suport en els tràmits de creació i instal·lació de l'empresa, recerca i formació de treballadors. Per últim, pel que fa a l'eix d'Empresa, l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa ofereix el programa de creixement i innovació empresarial, formació empresarial a través de cursos i píndoles empresarials, programa de foment de les TIC, butlletí de subvencions, observatori socioeconòmic, metodologia E+D+R, programa de dinamització del sector agroalimentari, i recerca de treballadors.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, assegura que l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa "és una realitat que existeix fa anys, que realitza una feina callada, permanent i estable d’acompanyament a empreses, emprenedors i de formació, amb múltiples activitats que han de ser més conegudes pels figuerencs que d’alguna manera es relacionen amb aquests camps. I sobretot, cal que es conegui millor l’immens treball que fa anys que realitzen les persones del Departament de Promoció Econòmica, reconegut per tots aquells que s’hi ha relacionat”

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, remarca la importància d'informar i arribar a tots els ciutadans que puguin estar interessats i beneficiar-se dels serveis que ofereix l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament i especialment l'Oficina d'Emprenedoria i Empresa, que són molts, des del suport a la creació de noves empreses, assessoraments, cursos de formació, o gestió de sol·licituds de microcrèdits per empreses. En definitiva, amb aquesta campanya volem aconseguir que moltes més persones s'acostin, coneguin i utilitzin els serveis i eines que l'Ajuntament posa a la seva disposició en matèria d'emprenedoria i empresa.