L’Auditori de Girona rep un premi 'Enderrock'

Enguany l'entrega de premis tindrà lloc al recinte gironí

La revista Enderrock ha distingit aquest 2017 l’Auditori de Girona amb un dels reconeixements a la indústria musical catalana de l’any amb motiu del seu desè aniversari. El lliurament dels guardons va tenir lloc ahir al migdia en un acte a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona durant el qual s’han fet públics també els deu nominats de cada categoria dels Premis Enderrock 2017 per votació popular.
 
Els reconeixements anuals a la indústria musical catalana distingeixen la trajectòria de segells, sales, mitjans de comunicació i entitats que han destacat per la seva aportació a l’escena del país. A més del guardó a l’Auditori de Girona, també s’han reconegut els 20 anys de la Sala Salamandra; els 10 anys de la discogràfica Swit Records i els 15 de Foehn Records; els 25 anys de la botiga Discos Revólver; els 40 anys de Ràdio 4 i els 10 anys d’iCat.cat, i els 25 anys del Club Super 3 i els 10 anys del club de cultura Club Tr3sc.
 
Precisament l’Auditori de Girona serà l’escenari aquest any, com a novetat, de la gala de lliurament dels Premis Enderrock – XIX Premis de la Música Catalana, que se celebrarà el dijous 9 de març. Avui s’ha donat a conèixer també el cartell de les actuacions que es podran veure durant la gala. Els Amics de les Arts, Blaumut, Sisa i Hora de Joglar, entre altres, estrenaran les seves cançons el directe a Girona.
 
El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que “és un luxe per Girona poder gaudir d’un equipament com l’Auditori, que ha ofert durant aquests primers deu anys de vida una programació de primer nivell, amb alguns dels millors artistes del panorama nacional i internacional sense oblidar en cap moment la cultura del territori i els artistes emergents locals”.
 
L’Auditori i el Palau de Congressos de Girona es va posar en funcionament el 2006. La primera activitat musical hi va tenir lloc els dies 25 i 26 de maig d’aquell any amb la cantata Giraviu, una festa musical en què van participar fins a 350 nens i nenes de la ciutat. Oficialment, però, el concert inaugural de l’Auditori de Girona va tenir lloc el 27 de maig, amb una actuació a càrrec de la soprano María Bayo, acompanyada per l’OBC i sota la batuta d’Ernest Martínez Izquierdo.
 
Al llarg d’aquests deu anys, l’Auditori ha destacat per la qualitat i l’excel·lència artístiques de les seves propostes, motiu pel qual va ser distingit amb el Premi ARC 2013 a la millor programació musical. Durant aquest temps, hi ha passat grans artistes, nacionals i internacionals com ara Paco de Lucía, Valery Gergiev, Lorin Maazel, Ryuichi Sakamoto, Brad Mehldau, Ainhoa Arteta, Jane Birkin, Chick Corea, Michel Camilo, Jackson Browne, Maria Bayo, Luz Casal, Julieta Venegas, William Christie, Miguel Poveda, Maria Joao Pires, Zoltan Kocsis, Ute Lemper, Yuja Wang, Jordi Savall, Adriana Calcanhotto, Albert Pla, Raimon, Josep Carreras, o Rosario Flores, entrealtres.