ERC proposa recuperar el camp del Puig d'en Roca a Girona

Actualment es troba en total estat d'abandonament

El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona vol recuperar el camp del Puig d’en Roca per a la ciutat. “Fa anys que aquest espai es troba en estat d’abandonament”, ha explicat  la portaveu del grup, Maria Mercè Roca. El propietari dels terrenys és la Generalitat, i la coalició demana que el govern català cedeixi el camp “per donar-li un nou ús i destinar-lo a l’esport de base”. Proposen, concretament, que el gestioni el Girona FC.


El camp

El camp del Puig d’en Roca es troba en una zona excel·lent, a prop del centre de la ciutat i envoltat de zona verda. Es tracta d’un espai que fa uns anys utilitzava la Penya Doble Set, però que “actualment es troba en un estat de total abandonament”, ha apuntat Maria Mercè Roca.

La portaveu d’ERC-MES ha explicat que l’espai és propietat de la Generalitat i que tan sols caldria que “cedís els terrenys per poder-los recuperar per a la ciutat i l’esport de base”. L’any 2013 ja va iniciar-se un procés de negociació a tal efecte, però aquest no va reeixir. Aquesta vegada, però, la portaveu ha declarat que “som més optimistes i el nostre grup treballarà per a què les converses arribin a bon port”.


Esport de base
 
La coalició ha proposat que aquest camp el gestioni el Girona FC “a fi que es pugui utilitzar com a espai d’entrenament per al primer equip”, però també “per a la competició i entrenament dels equips juvenils” ha explicat el regidor Pere Albertí. “Creiem que amb aquesta idea podem fomentar l’esport de base”. Albertí ha explicat que el grup d’ERC-MES ha visitat les instal·lacions i ja s’ha posat en contacte amb les entitats i institucions implicades, a fi i a efecte d’impulsar la idea.