Cautela davant la possibilitat que es reprenguin les obres dels tres trams de l'A-2

Joaquim Nadal ha dit a Catalunya Ràdio que es podrien desencallar els treballs aturats

A les comarques gironines, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat a l'entrevista dominical de Catalunya Informació que el govern espanyol podria desencallar aquests tres trams de l'autovia A-2, pertanyents al desdoblament de la N-II.

I això després que el ministeri de Foment anunciés a mitjans de juliol que rescindia el contracte de la futura autovia entre Medinyà (Gironès) i Orriols (Alt Empordà). En concret, prop de tres quilòmetres d'autovia a cavall del Gironès i l'Alt Empordà, i on s'havia de connectar la futura circumval·lació de Girona (que unirà l'AP-7 i l'A-2 amb quatre carrils per banda).

'Ho hem de veure per creure'

A partir de les declaracions que ha fet aquest diumenge el conseller Nadal, els alcaldes dels municipis afectats per l'aturada de les obres ja han començat a dir la seva. Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilademuls (Pla de l'Estany), Dolors Rovirola, ha destacat que 'fins que no vegi que es reprenen els treballs no m'ho creuré'. A més, Rovirola ha remarcat que aquest és un govern que 'va a la deriva', ja que 'un dia diu una cosa i l'endemà una altra'. Segons el seu punt de vista, aquesta obra 'no s'hauria d’haver aturat mai' ja que feia pocs mesos que havia començat.

'Si és cert el que ha dit Nadal és una bona notícia', ha dit Rovirola, tot i que ha destacat que des que es van aturar les obres la zona està 'molt deixada de la mà de Déu'. L'alcaldessa de Vilademuls també ha recalcat la importància d'aquesta autovia per a la demarcació de Girona, una obra 'reivindicada' des de fa molts anys.

Un altre alcalde que ha donat la seva opinió sobre les delcaracions del conseller Nadal és Alfons Soler, alcalde de Viladesens (Gironès), que ha explicat 'no veure el final d'aquesta obra'. Segons ha dit, fa vint anys que reivindiquen aquesta autovia i, quan finalment la comencen a construir, aturen els treballs. Per aquest motiu, Soler ha dit 'no veure-ho clar' i, a més, ha destacat que aquesta obra és com si 'els hi posessin un caramel a la boca i després els hi treguessin'.

D'altra banda, Soler ha criticat la 'perillositat' de la carretera en aquests moments en què els treballs estan aturats. Segons ha explicat, actualment les sortides són 'inviables' ja que, per exemple, cada vegada que surten del municipi han de trepitjar una línia contínua i els camions quasi no tenen espai per fer-ho. 'Això és molt perillós', ha sentenciat l'alcalde de Viladesens, que ha descrit el que es pot veure en aquests moments: 'Moviments de terres a mig fer, estructures de ponts inacabades i senyals que indiquen obres a banda i banda', ha enumerat.

Dos trams més, també aturats

En les declaracions que el conseller Nadal ha fet aquest diumenge en referència que el govern espanyol està disposat a reprendre algunes obres que va aturar per la crisi, ha destacat tres trams de l'A-2 a la demarcació de Girona. Els altres dos trams són, per una banda, el que va entre les localitats de Sils (Selva) i Caldes de Malavella (Selva), on la constructora va fer fallida i l'obra està aturada des de fa temps a l'espera de ser novament adjudicada.

I, d'altra banda, el segon tram és el que va entre les poblacions de Maçanet de la Selva i Sils (Selva), on els treballs també estan pendents de tornar a ser adjudicats ja que la constructora va renunciar al contracte després d'un canvi de traçat.