Lloret aplicarà descomptes a la zona blava pels vehicles matriculats al municipi

Els usuaris s'estalviaran el 50% de l'import

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) aplica una tarifa especial del 50% a la zona blava per a les persones domiciliades al municipi i que tinguin un vehicle de la seva titularitat que tributi l’impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica a Lloret.

El descompte s’aplica a totes les zones blaves ─és dir les de rotació, les zones turístiques i les de platja─ i és vigent durant tot l’any.

El regidor d’aparcament, Antonio Lorente, ha explicat que es tracta d’una tarifa especial que s’aplica automàticament sense fer cap tràmit administratiu; només cal que l’usuari introdueixi la matrícula del vehicle al parquímetre o a l’aplicació del telèfon mòbil.

La bonificació es pot fer a través de les aplicacions Lloret Smart i AparcarE i directament al parquímetre.

L'aplicació AparcarE es pot descarregar gratuïtament per a Android i per a iPhone. El regidor de Mobilitat ha recordat que “és la forma més còmoda i ràpida de pagar i ofereix l’avantatge que es paguen exactament els minuts aparcats”.

Per descarregar l’aplicació AparcarE cal anar al Play Store del mòbil i registrar-s’hi introduint unes dades personals mínimes (població, DNI, matrícula, targeta de crèdit). Un cop registrat, l’usuari ja pot entrar a l’apartat Tiquet i fer els passos següents: seleccionar la zona d’estacionament (A,B,C), que es pot trobar identificada als rètols informatius dels parquímetres; seleccionar la matrícula del vehicle; marcar el temps d’estacionament i seleccionar la targeta de crèdit o dèbit amb la qual es vol fer el pagament.

En cas de no haver esgotat el temps d’estacionament, es pot entrar a l’apartat Devolució i demanar el retorn de diners, ja que l’aplicació compta els minuts i fa efectiu el pagament en funció de la tarifa. Es paguen, per tant, els minuts de permanència exactes.

A més, l'aplicació avisa 5 minuts abans del límit màxim permès d'estacionament i permet ampliar el temps dues hores des d el mateix mòbil.

Lloret de Mar compta amb 60 places de zona blava els 365 dies de l’any i 440 places més que són únicament de temporada estival.

El regidor també ha explicat que a cada parquímetre hi haurà un tòtem informatiu on explica el funcionament i passos a seguir i que“inicialment hi haurà un període d’adaptació dels usuaris però que un cop l’hagi utilitzat veuran els avantatges i comoditats que el sistema aporta”.

Antonio Lorente també ha comentat “que l’aposta per la millora i qualitat en els aparcaments és constant, ja que considera que és part de la imatges de la nostra marca així com de serveis als veïns”.