Lloret de Mar crea un servei de subvencions per obtenir fons externs

L’any passat l’Ajuntament va obtenir més de 3 MEUR per a diverses actuacions

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha incorporat un nou departament al seu organigrama: el Servei de Subvencions. Aquest servei té com a principal objectiu donar suport a totes les àrees de l’Ajuntament, tant en la recerca de convocatòries com en la gestió i la justificació dels projectes concedits. El servei està format per dues persones que centralitzen tota la gestió, fet fonamental especialment en els casos de projectes transversals que afecten a diversos departaments.

La regidora de Serveis Centrals, Lluïsa Baltrons, ha explicat: "Amb la creació d’aquest servei es cobreix una necessitat estructural; els ens local tenen moltes oportunitats per optar a convocatòries europees. Fins al moment, es donava suport als departaments en la presentació de subvencions de caràcter autonòmic i nacional. A partir d’ara, el nostre objectiu és dirigir els nostres esforços a aprofitar les noves oportunitats que ofereixen les institucions europees, amb la finalitat de trobar noves fonts de finançament". Al llarg de l’any 2016, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha obtingut més de 3 milions d'euros per a la realització de diferents programes i actuacions al municipi, un 46% més que l’any anterior.

Actualment, en la fase de recuperació econòmica en la qual es troba l’economia catalana, l’accés al finançament no és fàcil, tant per al sector públic com per al privat. L’obtenció de fons externs és un recurs important que pot marcar la diferència entre l’èxit i la inviabilitat d’un projecte de desenvolupament econòmic, social o de cooperació.