Identifiquen almenys 8 ducs al Parc Natural de Cap de Creus

És una de les densitats més grans a Catalunya d’aquesta espècie protegida

Un total de 60 voluntaris van participar, el passat diumenge, en el setè cens de ducs del Parc Natural de Cap de Creus, que va servir per identificar almenys 8 exemplars d’aquesta espècie protegida. És una de les majors densitats que es pot trobar a Catalunya del rapinyaire nocturn més gran d’Europa: arriba als 75 centímetres d’alçada i als 170 centímetres de punta a punta d’ala.
 
El cens el va organitzar el Parc amb la col·laboració dels Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE) i la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN-Salvem l’Empordà).
 
Aquest cens es realitza de forma simultània, per evitar comptar dues vegades el mateix individu i assegurar que s’identifiquen el mínim de mascles presents, que són els que canten durant aquesta època de l’any per atreure les femelles.
 
Així, els participants es van distribuir en 33 punts del Parc, des del castell de Quermançó a la Punta de Cap de Creus, i de Punta Falconera a cala Tavellera. Una vegada situats, els voluntaris havien de prendre nota del que sentien i veien fins a les 19 hores. D’aquesta manera, es van poder sentir i fins i tot veure ducs en 9 punts, tot i que probablement algun dels mascles es va sentir des de dos llocs diferents.