El 92% dels habitants de Viladamat diuen 'no' a la bandera espanyola a l'ajuntament

L'alcalde diu que portarà aquesta decisió "fins a les últimes conseqüències judicials i polítiques"

El 92% dels habitants de Viladamat (Alt Empordà) no vol que la bandera espanyola onegi al balcó de l'ajuntament. Així ho ha reflectit la consulta popular convocada aquest diumenge per l'equip de govern de la CUP, que també ha permès als ciutadans escollir, entre sis opcions, en quins tres projectes es destina part del pressupost del 2017.

En total han votat en aquest procés participatiu 132 persones, un 37% de les persones que podien participar -ciutadans empadronats i majors de 16 anys. Una xifra que l'alcalde, Robert Sabater, ha valorat "molt positivament". 121 vots, un 92%, han optat per no penjar la bandera espanyola, i 11 (un 8%) han escollit que 'sí' que onegi al consistori. Davant d'aquests resultats, el batlle ha assegurat que portarà aquesta decisió "fins a les últimes conseqüències judicials i polítiques".

"El poble ha parlat i actuarem en conseqüència pel que fa a la bandera espanyola", ha afirmat en declaracions aquesta tarda Robert Sabaté. Pel que fa a la part del procés participatiu que ha permès als ciutadans escollir en quins tres projectes es destina part del pressupost del 2017.

Les tres actuacions que han rebut més vots i que, per tant, es duran a terme, han estat, per aquest ordre, millorar la carretera de l'Armentera i l'accés al cementiri, tapar amb fustes els contenidors del nucli urbà i adequar el parc infantil.Pel que fa a la part que ha permès als ciutadans escollir en quins tres projectes es destina part del pressupost del 2017. Les tres actuacions que han rebut més vots i que, per tant, es duran a terme, han estat: millorar la carretera de l'Armentera i l'accés al cementiri, tapar amb fustes els contenidors del nucli urbà i adequar el parc infantil.