El Rotary Club de Blanes lliura un vehicle a Càritas per repartir aliments i material de necessitat

L'entitat va realitzar prop de 19.000 serveis l'any passat

El Club Rotary Blanes Costa Brava Sud ha lliurat a Càritas Interparroquial un vehicle que servirà sobretot per a la distribució d’aliments, però també per altres objectius que cobreix l’entitat social arreu del municipi. Fins ara, la recollida i repartiment d’aliments, així com altres tipus de materials de primera necessitat que també subministra Càritas s’havia de fer amb vehicles particulars dels voluntaris, per tant necessitaven poder disposar-ne d’un amb aquesta finalitat específica.

D’aquesta circumstància se’n va assabentar fa poc el Club Rotary blanenc, que immediatament va posar mans a l’obra. La filosofia dels rotaris estableix que hi ha professionals de diferents rams professionals, entre ells un membre que es dedica a la branca de la venda de vehicles. El cotxe que s’ha lliurat és un turisme Ford Fiesta, un vehicle d’ocasió que l’entitat social ha agraït molt efusivament, ja que serà una important eina de treball per continuar oferint servei als qui més ho necessiten.

Abans de fer el lliurament efectiu del vehicle, el president de Càritas Interparroquial, Salvador Serres, i el del Rotary Club Blanes Costa Brava, Rossend Roig, han signat el contracte de donació al despatx d’Alcaldia. Ho han fet acompanyats del regidor d’Acció Social, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros, i finalment tots tres han fet una encaixada de mans per reblar l’acord.

Després tots tres, acompanyats de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com de membres de les dues entitats, han participat en la cessió efectiva del turisme, que ha tingut lloc a la Plaça dels Dies Feiners. Els protagonistes han posat plegats per fer-se una fotografia de record, tancant-se l’acte de la manera més efectiva: quan els voluntaris de Càritas han arrencat el vehicle i han marxat.

Prop de 19.000 serveis i ajudes en diferents àmbits durant el 2016

Segons dades recopilades per Càritas Interparroquial de Blanes, al llarg de l’any passat es van arribar a fer prop de 19.000 serveis de tot tipus. Més concretament, han estat 18.935 actuacions, i la major part corresponen al repartiment d’aliments, tant per a adults com per a infants, amb 11.434 i 908 serveis, respectivament. Val a dir que pot ser que els usuaris de Càritas hagin rebut més d’una actuació, o un mateix servei en més d’una vegada. Per això, les prop de 19.000 actuacions no significa que correspongui a 19.000 persones.

Després dels aliments, en segon lloc es situen les ajudes per a persones que necessiten alfabetització, així com aprendre i/o perfeccionar català i castellà, amb 2.286 assistències. En nombre decreixent, rere d’ell hi ha el conegut rober de Càritas que nodreix d’aquesta necessitat des d’adults fins a infants, amb un total de 1.578 ajudes. Un dels suports del qual se’n sent més orgullosa l’entitat és el Servei d’Acollida, amb 1.091 actuacions per ajudar a fer el pagament de rebuts d’aigua, aliments, gas, farmàcia, llibres, lloguer, electricitat i transport. En aquest sentit, l’any passat s’hi van destinar 34.143’22 euros.

La resta d’actuacions corresponen als serveis de Guarderia i Costura, així com dos suports molt ben valorats per qui els han hagut de menester. D’una banda, l’advocat que els assessora en temes d’immigració, amb 453 casos, i de l’altra el suport del servei Deutes Familiars. En aquest segon àmbit hi ha hagut 755 casos per donar suport a les persones en la negociació de deutes que tenen en hipoteques, anar als jutjats, tramitació de documentació, i situacions de possibles desnonaments, entre d’altres.

El Club Rotary Blanes Costa Brava Sud manté des de fa molts anys una col·laboració continuada i assídua amb Càritas Interparroquial Blanes. Principalment ho fan en les recollides d’aliments habituals i extraordinàries, com podria ser per exemple amb motiu d’El Gran Recapte. A més, en dues anteriors ocasions es van donar a Càritas 1.000 litres d’oli i una tona de llegums.D’altra banda, val a dir que el Rotary ja va cedir l’any 2010 una furgoneta de gran capacitat, en aquest cas per als usuaris del Centre de Salut Mental de La Selva amb seu a Blanes.