Normalitat a les principals vies després de les nevades de dimecres a la nit

El Ripollès i la Garrotxa recuperen el transport escolar habitual

Les principals vies del Pirineu i Prepirineu afectades aquest dijous per les nevades de la nit anterior ja es troben netes, a excepció de la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, que encara es torba tallada, i la BV-4242 a Berga, on es necessiten cadenes, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Per a aquest divendres al matí, però, el Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís per neu, ja que les precipitacions se situaran al voltant dels 600 metres amb tendència a pujar fins als 1.200 metres. Mentrestant, Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla Neucat de moment ja que aquestes nevades previstes poden ser intenses. Per la seva banda, aquest matí el transport escolar a la Garrotxa, Ripollès, Cerdanya i Osona funciona amb tota normalitat, però la ruta de transport escolar d’alumnes de Primària de Saldes a l’Escola Serrat Voltor de Vallcebre ha quedat anul·lada.
 
Aquest dijous, una cinquantena d’escoles de les Comarques Gironines i de la Catalunya Central van resultar afectades aquest dijous per la nevada que va començar dimecres i que es va estendre fins a mig matí amb diferents intensitats segons el punt. La comarca més afectada va ser la del Ripollès, on la nevada va alterar el funcionament de 21 dels 22 centres que hi ha.

També es va haver de suspendre tot el transport escolar, amb 2.955 alumnes han resultat afectats. A la Catalunya Central hi va haver centres tancats del tot, fet que ha afectat 1.008 alumnes, i 12 centres, on hi ha hagut 1.066 dels 3.096 alumnes habituals.