Protecció Civil activa l’alerta per la nevada intensa a la Garrotxa i al Ripollès

Les carreteres afectades per la neu són la C-37, N-260 i C-38

Protecció Civil ha activat cap a tres quarts de cinc de la tarda l’alerta del pla Neucat per la nevada intensa a la Garrotxa i al Ripollès. En general, s’acumulen aquesta hora més de cinc centímetres a molts punts de les dues comarques. En els indrets més elevats els gruixos són més considerables i a Vilallonga de Ter o a Molló (Ripollès) la neu acumula un gruix de més de 10 centímetres. Segons el Servei Català de Trànsit hi ha diverses carreteres afectades per la neu. La C-37 està tallada entre Torelló (Osona) i la Vall d’en Bas o un camió ha fet la tisora i es fan desviaments cap a la C-17 i la C-25. També està tallat l’accés al Parc del Montseny des de la BV-5119 a Fogars de Montclús, al Vallès Oriental. D’altra banda, es necessiten cadenes per circular per la C-38 de Sant Joan les Abadesses a Molló, la N-260 de Ripoll a la Vall de Bianya, la GI-400 i la GIV-4082 a Alp.
 
Arran de la nevada Camprodon ha suspès les classes a primera hora de la tarda i han coordinat el transport escolar perquè els alumnes poguessin tornar a casa. A les quatre de la tarda ha començat al Consell Comarcal del Ripollès una reunió per l'activació del protocol de nevades i definir les actuacions que calen i coordinar, també, els recursos necessaris.

A la Garrotxa, també s’han avançat les sortides de classes, per exemple als centres Verntallat a la Vall d’en Bas i Joan Maragall a Santa Pau.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que els pares no han de patir perquè s’ha coordinat el transport escolar amb els centres perquè els nens puguin tornar a casa. De fet, Delgado ha apuntat que aquesta nevada no provocarà més gruixos importants que els que s’estan registrant ara i ha afegit que amb el pas de les hores aquesta nevada es desplaçarà cap a la Cerdanya i Pallars. No obstant, no ha descartat que al llarg de la tarda i vespre pugui caure alguna nevada a la serralada prelitoral de Barcelona i Tarragona.