Petició a la fiscalia que obri una investigació per la mort de la nena de 8 anys a Blanes

La presidenta critica que el SEM consideri "normal" que l'ambulància trigués més de dues hores en arribar

L'Associació el Defensor del Pacient ha demanat per carta al fiscal superior de Catalunya que obri una investigació per esclarir si hi va haver algun tipus de negligència en l'atenció de la nena de 8 anys que va morir diumenge al matí a l'hospital de Blanes (Selva).

La presidenta de l'entitat, Carmen Flores, desconfia de la investigació oberta pel Departament de Salut. "Si des de la conselleria ja consideren normal que una ambulància trigui més de dues hores en arribar i que són temps dins dels protocols, no es pot esperar que arribin a conclusions independents", ha afirmat. Per això, demana a la fiscalia que obri una investigació d'ofici per depurar les possibles responsabilitats que hi puguin haver.

L'associació considera que hi ha suficients indicis d'errors o negligències en l'atenció de la pacient perquè la fiscalia obri una investigació d'ofici. Per això, aquest dimecres a matí han enviat una carta al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, demanant-li que ordeni que s'investigui el cas.La presidenta de l'entitat, Carmen Flores, vol que es "depurin responsabilitats" en cas que s'hagin comès errors en la seva atenció mèdica. "Tant si hi va haver un error en el diagnòstic, com si és perquè no hi havia cirurgia o perquè l'ambulància va trigar més de dues hores, la conseqüència és que s'ha impedit a una nena que continuï vivint", ha afirmat.Flores no confia en la investigació oberta per Salut. "Si des de la conselleria ja consideren normal que una ambulància trigui més de dues hores en arribar i que són temps dins el protocol, no es pot esperar que arribin a conclusions independents", ha lamentat. "Tenim molta confiança en la fiscalia i creiem que són els que han d'investigar els fets", ha conclòs.