Riudellots de la Selva acull una Simbiosi Industrial

L'acte comptarà amb diverses ponències

La població de Riudellots de la Selva acollirà una simbiosi industrial als polígons industrials d’activitat demà al matí. La Simbiosi Industrial als polígons d’activitat econòmica permet generar nous models de negoci, aprofitant la sinergia dintre empreses, millorant l’ eficiència i l’ús dels recursos: materials, aigua i energia. La Direcció General d’Indústria, la Cambra de Comerç de Girona, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva impulsen la Simbiosi Industrial en els polígons catalans, a través de la transició energètica i la gestió de recursos.
 
La sessió s’iniciarà amb una ponència que porta per títol "La Política Industrial a Catalunya. Reptes 2017" i "Simbiosi Industrial", a càrrec de Raül Blanco, de la Direcció General d’Indústria. Seguidament es parlarà de les "Oportunitats de la indústria en la transició energètica" on es farà la presentació del Pacte Industrial i “Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials” a càrrec del  gerent del pacte Industrial RMB, de Carles Rivera, i de la directora de Simbiosy, Verónica Kuchinov.
 
Abans de la taula de debat hi haurà un conferència sobre El vector residus dins la Simbiosi Industrial, a càrrec de Lorena Jurado, de la Bolsa de Subproductes de Catalunya.
 
La segona part de la jornada se centrarà en una taula debat sobre La Simbiosis Industrial: Economia verda i el sector industrial. Reptes dels mercats: Per què eficiència energètica a la indústria, a càrrec de Marina Coll, de la Unitat Indústria –Institut Català d’Energia; Oportunitats per a la comarca de la Selva en l’àmbit de l’economia circular. La Biomassa en l’àmbit industrial, a càrrec de Ferran Garrigosa, gerent del Clúster de la Biomassa de Catalunya i també una visió polígons industrials, a càrrec de Carlos Rodríguez, director de l’UPIC.

La presentació de l’acte anirà a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i del president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé.