L'Uni Girona s'enfrontarà a l'Araski o el Ferrol en la semifinal de Copa

Esquiva al gran rival Perfumerías Avenida fins a una hipotètica final

El sorteig de la Copa de la Reina ha estat tant benigne com podia ser, sobre al paper, amb l'Spar Citylift Uni Girona que s'enfrontarà en la primera semifinal, el dissabte 11 de febrer a les set del vespre, contra el guanyador de l’eliminatòria prèvia entre el Lacturale Araski i l'Star Center Uni Ferrol. Després de treure les boles de l’eliminatòria prèvia –els partits es jugaran divendres dia 10 a les 19.15h i 21.15h- que han determinat els enfrontaments entre Araski i Ferrol, per una banda, i Lointek Gernika Bizkaia i CB Al-Qázeres, per l’altra, s’han encadenat les bones notícies. La primera era que no només s’evitava el creuament amb el CB Perfumerías Avenida de Salamanca fins a una hipotètica final, sinó que també s’evitava un altre equip molt complicat com el Gernika –únic conjunt que ha estat capaç de derrotar en la lliga a l’equip castellà- i, per acabar-ho d’adobar, l’horari també ha estat el millor possible, ja que les gironines jugaran la primera semifinal a les 7 de la tarda i, si passen a la final, que es jugarà l’endemà a la tarda en una hora encara per determinar, tindran una mica més de descans que el guanyador de la segona semifinal, que sortirà de l’enfrontament entre el guanyador del Gernika-Al-Qázeres contra el Perfumerías Avenida i es jugarà a les 9 de la nit.


L’Araski ocupa actualment el quart lloc de la classificació de la Lliga Femenina 1 i rebrà a les gironines el proper dissabte a Mendizorrotza. Però aquest equip no té la mateixa configuració que el que va aconseguir la classificació per a la Copa i el seu principal objectiu, la permanència –hauria de passar alguna catàstrofe perquè no fos així- a la màxima categoria. El canvi més important és que ja no hi és Vanessa Gidden –exUni Girona-, substituïda per Gisela Vega, també exUni Girona, entre d’altres equips. Dels tres partits que ha jugat després de l’aturada de Nadal, l’Araski n’ha perdut dos i en la primera volta les basques van perdre a Fontajau (79-56). Aquest dissabte les gironines comprovaran el veritable potencial actual de les vitorianes. Per la seva banda, el Star Center Uni Ferrol, amb la classificació actual no jugaria la Copa. És el vuitè classificat, empatat amb Campus Promete, Al-Qázeres i Mann Filter de Saragossa. Com en el cas de l’Araski, dels tres partits que ha jugat aquest 2017 n’ha guanyat un i n’ha perdut dos, un dels quals contra l’Uni Girona (63-77), que va superar les gallegues amb autoritat.


El sorteig d’avui, que s'ha celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament de Girona, l’ha presentat l'exjugadora Marta Fernández –es va retirar al Perfumerías Avenida- i on també hi eren presents l'entrenador del Spar Citylift Uni Girona, Eric Surís, les jugadores de l’equip gironí Noemí Jordana i Leo Rodríguez, el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, el delegat territorial d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradas,  i el vicepresident de la Federació Espanyola, José Antonio Montero que ha remarcat el seu convenciment que aquesta serà la “millor copa de la història” malgrat que ha considerat "un gran repte" poder omplir les grades de Fontajau. Tots els partits seran televisats a través de Teledeporte (TVE). Montero ha avançat que una vegada finalitzada aquesta competició decidiran si mantindran el nombre d'equips participants en la propera Copa de la Reina o bé l'ampliaran, però sembla una possibilitat força llunyana pel fet que la Lliga Femenina 1 només té 14 equips.


Leo Rodríguez ha destacat la dificultat de la competició qualificant-la de "dura" però que està "tranquil·la" per haver pogut esquivar l'enfrontament amb el Perfumerías Avenida. En la mateixa línia s'ha mantingut Noemí Jordana, que ha comentat que malgrat no competir el divendres dia 10 podrien arribar igualment "carregades" del partit que celebraran a meitat de setmana a Turquia –contra l’Agü Sport de Chelsea Gray- en el suposat cas que demà guanyin el seu partit contra el TSV 1880 Wasserburg alemany en la tornada del TOP16 de l’Eurocopa Femenina. Aquest partit està programat per dijous dia 9 i el club gironí, avançant-se als esdeveniments, ja ha demanat un avançament del matx a l’equip turc en cas de superar demà l’eliminatòria contra les alemanyes. L'entrenador de l'Spar Citylift, Eric Surís, també ha celebrat el fet d’evitar l'Avenida fins la final i es manté a l’expectativa respecte l’horari en que es jugarà aquesta final –diumenge a la tarda-, pendent encara del que decideixi TVE, que té previst emetre-la en directe.