La investigació sobre la mort d'una menor que esperava una ambulància a Blanes conclourà en breu

Així li ho ha comunicat el conseller Comín a l'alcalde del municipi

L'Ajuntament de Blanes ha assegurat que la investigació referent a la nena de vuit anys morta mentre esperava una ambulància es conclourà en breu. Així ho ha sabut l'alcalde del municipi, Miquel Lupiáñez, després de mantenir aquest matí una conversa telefònica amb el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, qui li ha assegurat que des del departament que encapçala s’ha obert un expedient informatiu per determinar i dirimir responsabilitats.

El conseller Comín ha explicat a Miquel Lupiáñez que la investigació conclourà en breu, i determinarà si hi ha hagut alguna negligència en tot el tractament del cas. En aquest sentit, ha avançat a l’alcalde de Blanes que la focalització que s’està fent envers el SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques, com a culpable del procediment que ha tingut com a resultat aquest trist esdeveniment, no és atribuïble a aquest servei.

Segons Antoni Comín, per traslladar la nena des de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona –un trajecte d’una mitja hora de duració- no calia una ambulància pediàtrica, i hagués estat suficient amb una UCI medicalitzada, ja que la pacient estava controlada i estabilitzada. D’altra banda, el conseller també ha confirmat a l’alcalde de Blanes que el resultat de l’autòpsia que li va ser practicada ahir indica que la nena va morir víctima d’una asèpsia generalitzada, és a dir: una infecció.

En un altre ordre de qüestions, Miquel Lupiáñez també s’ha posat en contacte amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona entre d’altres centres l’Hopistal Comarcal de Blanes. Des d’aquesta institució, s’ha defensat l’actuació dels seus professionals, i s’ha mantingut que en tot moment es van seguir els protocols establerts per tractar la pacient.

Per últim l’alcalde, en nom de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, també s’ha posat en contacte amb els pares de la nena, per fer-los arribar el seu condol en nom propi i de tot el consistori, així com per posar-se a la seva disposició per ajudar-los en qualsevol acció o qüestió que estigui al seu abast.