Bagué (PDeCAT) al ministre de Foment: 'Rodalies ha arribat a un col·lapse inadmissible'

El senador gironí ha exigit a De la Serna que fixi un calendari per a donar un impuls definitiu al Corredor Mediterrani

El senador gironí del Partit Demòcrata Joan Bagué ha exposat aquesta tarda al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el dèficits i greuges que pateix Catalunya en relació a les seves infraestructures.

Bagué ha destacat que “Rodalies ha arribat a un punt de col·lapse inadmissible, dóna un servei pèssim, té poca fiabilitat i deixa centenars d’usuaris a la intempèrie”.

Per això, el senador ha tornat a reclamar “el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat de Catalunya”. Bagué ha afegit que “des del Partit Demòcrata tindrem una actitud de fiscalització màxima amb el ministeri”.

"No acceptem més demores"

D’altra banda, Bagué també ha posat sobre la taula el Corredor Mediterrani, i ha dit que “malgrat que concentra el 40% de la població i de la generació del PIB,  el 50% de les exportacions, 55% del producte industrial, 65% del trànsit marítim, i 70% del turisme, l’Estat no el considera ni estratègic ni prioritari. No acceptem més demores”.

El senador gironí ha aprofitat la seva intervenció per recordar al ministre les millores que necessita la xarxa viària a Catalunya, com per exemple el desviament de l’N-340, de l’N-240 o el desdoblament de l’N-II. També ha reclamat fixar un calendari de l’eix Pirinenc N-260, “perquè és una via molt important em la vertebració del territori, malgrat no tingui alta densitat demogràfica”. Finalment, Bagué també ha reclamat a De la Serna la descentralització de la gestió d’Aena, perquè “és un model poc competitiu” i, en aquest sentit ha subratllat que “a la UE no hi ha cap altre cas similar a l’espanyol en gestió d’aeroports”.