Camprodon recull prop de 10.000 quilos de roba durant el 2016 per al projecte Roba Amiga

Es manté la xifra que es va aconseguir el 2015

El projecte de recollida, reciclatge i revenda tèxtil “Roba Amiga” cada cop està més assentat a Camprodon. La cooperativa ha comunicat a l’Ajuntament que durant l’any 2016 s’han recollit un total de 9.390 quilos de roba en els diferents contenidors habilitats específicament per a aquest projecte arreu del municipi. Una xifra que, tant des de la Regidoria d’Igualtat i Solidaritat com des de l’entitat, coincideixen a qualificar de molt positiva i esperançadora.


En aquest últim any es mantenen els bons números aconseguits durant el 2015 -quan es van aconseguir recollir un total de 9.845 quilos de roba al municipi- i es certifica que les mesures dutes a terme per optimitzar el rendiment dels contenidors i millorar el servei continuen donant els seus fruïts. Núria Mas, regidora d’Igualtat i Solidaritat, assegura que “aquestes xifres reforcen encara més el nostre compromís de seguir contribuint al projecte durant el 2017” i mostra la seva satisfacció per la gran quantitat de roba recollida durant aquest darrer any, tot celebrant “la conscienciació social que existeix a Camprodon”. Mas, també agraeix a “Roba Amiga” “la valuosa tasca que realitzen en favor de dues causes tan importants per al futur de la nostra societat com són la integració de les persones en risc d’exclusió i la preservació del medi ambient”.


La cooperativa “Roba Amiga”


El consorci d’entitats de la Cooperativa “Roba Amiga”, format per un seguit d’empreses d’inserció, té per objectiu la recollida selectiva de roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge. Amb la gestió de la roba usada recollida es fa possible atendre a més de 100 persones anualment, crear llocs de treball per a col·lectius en risc d’exclusió social i garantir l’entrega social de roba per a famílies en risc d’exclusió. Un cop recollida, la roba és seleccionada, etiquetada i venuda a preus assequibles en les botigues que la cooperativa té repartides per tot el territori català.