Ovació en la preestrena a l'Escala de 'La Víctor', un documental de TV3 sobre Caterina Albert

El treball repassa la vida de l'autora que "signava com un home per poder escriure com una dona"

La vida de Víctor Català en 50 minuts. Això és el que explica del documental "La Víctor", una producció de Minoria Absoluta que TV3 estrenarà a la primavera i que ha omplert la Sala Polivalent de l'Escala, localitat natal de Víctor Català, en la seva preestrena. El productor Toni Soler diu que la història de Caterina Albert "defineix perfectament quines dificultats tenien les dones el segle XX". Soler destaca el fet que es tracta d'una docuficció, un format que permet explicar en primera persona la història a través de l'actor.

A l'acte hi ha assistit el conseller de cultura, Santi Vila que ha posat en valor la figura de Caterina Albert. "Malgrat les dificultats que va tenir, ens queda la seva obra i això és molt important", ha destacat. El conseller ha fet referència al 50 aniversari de la mort d'Albert. Una commemoració que el conseller considera que ha servit per tornar a posar en relleu la persona i la seva obra.

El director del documental, Francesc Escribano, ha subratllat que la principal dificultat ha estat l'enorme treball de documentació, ja que no hi havia gaires referències personals de l'autora. "Ens hem recolzat molt en la seva obra literària", ha explicat.

Per la seva banda, Míriam Iscla feia esment del repte que havia suposat per a ella posar-se a la pell de Víctor Català. "M'han ajudat molt, perquè t'imagines com ha de ser però sempre et quedes amb els dubtes", ha afirmat.

Ovació

Al final del documental els 200 assistents han coincidit amb una ovació que ha durat gairebé un minut. Els veïns del municipi s'han mostrat satisfets de què TV3 porti a la pantalla una història com la de Caterina Albert per la seva particularitat.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha reconegut que és una bona forma de mostrar el nom de la localitat. "A l'obra de Caterina Albert surten reflectits paisatges i referències constants a l'Escala i per nosaltres és un orgull, que una autora tan rellevant tingui aquest vincle tan estret amb l'Escala", ha conclòs.