La FOEG presentarà una queixa formal a l'Estat per l'increment de l'electricitat

La patronal diu que és un "entrebanc" perquè les empreses siguin més competitives

El comitè executiu de la FOEG ha acordat presentar una queixa formal al Govern Espanyol per les polítiques energètiques arran de la pujada de preus de l’electricitat dels últims dies. La patronal gironina considera que l’actual estratègia en matèria de política energètica de l’Executiu Espanyol s’ha de canviar perquè  afecta molt negativament a la competitivitat de les empreses i, per tant, en  l’impuls de l’economia.  La queixa  formal es farà arribar a través d’una carta que la patronal gironina enviarà al Ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i al Secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia.
Durant la reunió del comitè executiu, celebrada ahir a la tarda, es va decidir manifestar el  “desacord absolut de la FOEG amb les polítiques energètiques del Govern Espanyol , reclamar mesures per corregir-les i evitar pujades de preu com la dels últims dies”. La patronal gironina lamenta que s’estigui “subvencionant el carbó i , en canvi, es castiguin les energies renovables”.


La FOEG fa temps es queixa de que l’elevat preu de l’energia elèctrica és un entrebanc important que impedeix que les empreses siguin més competitives. Les pujades de preus dels últims dies agreugen encara més aquesta situació i minven la capacitat d’inversió de les indústries.


A tall d’exemple, en el sector tèxtil, de la siderúrgia i les càrniques el cost de l’energia pot representar més del  30 per cent dels costos de producció.
La patronal gironina va organitzar al 2014 en el marc de l’Escola d’Estiu una taula rodona  sobre l’energia  amb els màxims experts del país on s’alertava que aquesta qüestió s’acabaria convertint en un greu problema per a les empreses i que el fet de tenir un dels preus de l’energia més cars d’Europa representaria una pesada càrrega per a la seva competitivitat. “Els costos que assumeixen les empreses són molt elevats i moltes indústries han sobreviscut aquest temps de crisi amb grans esforços”, assegura la patronal gironina.


Amb la carta s’adjuntaran les firmes dels presidents de la cinquantena d’ associacions que formen part de la patronal gironina . A més, la FOEG convidarà a la resta de patronals territorials a que s’hi sumin.


La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) és un lobby empresarial que defensa els interessos dels gremis, organitzacions sectorials i empreses associades. La patronal gironina representa actualment una setantena d’associats i sota el seu paraigües s’hi apleguem més de 15.000 empreses que abasten gairebé tots els sectors.


Des del 1987, any en què es va constituir, treballa al servei de l’empresariat per impulsar el desenvolupament i el creixement de l’economia de les comarques de Girona.