Enxampen "in fraganti" cinc persones robant en tres domicilis del Gironès

Els detinguts van entrar en cases de Vilablareix, Bordils i Celrà i entre ells hi ha un menor d'edat

Els Mossos d'Esquadra de Girona van detenir el 17 de gener quatre homes d'entre 20 i 43 anys i un menor d'edat, de nacionalitats hondurenya espanyola, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força.

El primer robatori es va produir a quarts de dues del migdia a Vilablareix.

Un veí va denunciar que hi havia algú dins de casa seva i una patrulla s'hi va personar. Quan els agents es van apropar a la casa, van veure dos joves que fugien per una finestra i els van interceptar. A sobre duien un telèfon mòbil que havia sostret del domicili. Els agents els van detenir.

El segon va tenir lloc només unes hores després. A quarts de sis de la tarda, un veí va avisar la policia que havia vist sortir un home de casa seva a Bordils. El jove havia fugit precipitadament però va deixar el ciclomotor que portava prop de l'habitatge.

Mentre els mossos comprovaven de qui era, un testimoni va alertar d'on es podia trobar el lladre. Els agents el van localitzar i detenir poc després. L'actuació va permetre recuperar una jaqueta que havia sostret de la casa. El darrer es va produir pels volts de les nou del vespre.

Els mossos van rebre l'avís d'una central d'alarmes d'un robatori en una masia de Celrà. Quan la patrulla hi va arribar va enxampar dos individus a la zona enjardinada de la finca i una furgoneta estacionada. Els dos homes anaven vestits amb roba fosca, portaven la cara tapada i llums frontals al cap. També portaven una bossa amb una pota de cabra, una llanterna i unes alicates. Els mossos els van detenir després de comprovar que havien forçat una finestra i havien regirat l'interior de la casa. Els detingut, tots amb antecedents, van passar a disposició judicial l'endemà i el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona els va deixar en llibertat. El menor va ser lliurat als seus tutors legals i va quedar citat per declarar davant la Fiscalia de Menors quan sigui requerit.