Enxampat al seu domicili un veí de Salt mentre abusava sexualment d'un menor de 15 anys

L'home contactava amb els joves a través de Facebook fent servir perfils falsos en els que es feia passar per una noia

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres un home a qui van sorprendre al seu domicili de Salt mentre abusava sexualment d'un menor de 15 anys. L'home va passar dissabte a disposició judicial i ha ingressat preventivament a la presó, segons han confirmat fonts policials.

Tal com ha avançat el diari 'El Periódico', el detingut és un home de 33 anys i de nacionalitat hondurenya sobre el qual pesen ordres d'allunyament per fets similars i del que s'espera que en les pròximes hores passi a disposició judicial.

Se sospita que el detingut creava perfils falsos per contactar amb les seves víctimes a través de Facebook i, enganyant-los, aconseguia quedar amb ells a casa seva per cometre els abusos. L'arrestat, es faria passar per noia, fent servir noms com el de Valeria, Amor, Laura o Esperanza.

La informació avançada pel rotatiu indica que un veí hauria avisat la policia sobre el fet que nois diferents que semblaven menors d'edat, entraven i sortien freqüentment de l'habitatge del detingut. L'home acumula ordres d'allunyament d'altres menors com a mesura cautelar de procediments judicials per presumptes abusos que encara estan en fase d'instrucció.
 
El cas és que la persona detinguda és transsexual i ocultava als menors que convidava a casa aquesta condició -conserva els genitals masculins-, per tal que no rebutgessin mantenir relacions sexuals.
 
El passat mes de juny, l'Audiència Provincial de Girona el va absoldre per un delicte d'exhibicionisme i abús sexual contra un menor de 13 anys, per la declaració exculpatòria del noi. S'enfrontava a una pena d'11 anys de presó.
 
La sentència ordenava investigar tres joves per fals testimoni perquè durant la vista van negar el que van dir a la policia i al jutjat. Entre aquests, l'instigador de la denúncia, per haver reiterat els abusos durant la fase d'instrucció, i després, canviar la versió i negar-los al judici.