La Guàrdia Urbana de Figueres, clau en la detenció del presumpte gihadista de Figueres

Han treballat conjuntament amb la Guàrdia Civil

La col·laboració de la Guàrdia Urbana de Figueres ha estat "clau" en la detenció del presumpte gihadista que va tenir lloc ahir a la capital de l'Alt Empordà.

Així ho ha assegurat el Ministeri d'Interior espanyol en un comunicat on agraïa la tasca del cos policial local i també posant de manifest "la necessitat de la màxima implicació de tots els cossos i serveis de seguretat per a fer front a aquesta amenaça".

Segons la Guàrdia Civil en els darrers dies s’havia detectat que el detingut havia viatjat de Turquia a Espanya. Des d’aleshores se l’ha estat buscant per detenir-lo davant la possibilitat que tingués intenció de fer algun tipus d’acció a Europa. La Guàrdia Civil subratlla que en la detenció ha estat clau la col·laboració de la Policia Local de Figueres.

Ara els investigadors intenten determinar el grau de radicalització que tenia el detingut, les possibles vinculacions amb Europa, les activitats que ha pogut fer a favor d’Estat Islàmic i quin era el seu propòsit des que va arribar a l’Estat.Des del 2015, any en què el Ministeri de l’Interior va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA-4), s’han detingut 181 persones acusades de gihadisme terrorista a l’Estat espanyol.