La cursa solidària Oncotrail recapta més de 170.000 euros per a la lluita contra el càncer

Representa un augment del 82% respecte l'edició del 2015

Aquest dijous s'han fet públiques les dades definitives de recaptació aconseguides durant la quarta edició de la cursa Oncotrail, que es va fer l'1 i 2 d'octubre passat.

Els equips participants han aconseguit recollir 173.802 euros, un 82% més que en l'edició anterior. També s'ha anunciat a què es destinaran els diners: 137.877 euros aniran per cobrir necessitats dels hospitals gironins, 22.000 euros a la investigació i 13.710 a les necessitats de la Fundació Oncolliga Girona

L'Oncotrail és una cursa solidària de 100 km per equips que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. L'itinerari és circular i transcorre per paratges de mar i muntanya del Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell.

Una altra de les característiques que fan especial aquesta prova és que l'organització va íntegrament a càrrec de voluntaris, prop de 500 entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris i forestals. A més, tots els beneficis es destinen a la lluita contra el càncer.