Tret de sortida del programa Joves per l'Ocupació 2016-2018 a la Selva

En l’edició d’enguany hi participaran un total de 40 joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys

El Consell Comarcal de la Selva donarà el tret de sortida al programa Joves per l’Ocupació 2016-2018 el pròxim dilluns 16 de gener. Així ho ha confirmat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Aquest programa té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves participants mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com també optar a unes pràctiques professionalitzadores.

En l’edició d’enguany hi podran participar un total de 40 joves de 12 poblacions de la comarca de la Selva, que tenen edats compreses entre els 16 i els 25 anys amb nivells formatius baixos, i que actualment estan en situació d’atur i no estudien.

Les formacions s’iniciaran el pròxim dia 16 de gener i està previst que finalitzin el dia 24 de març. En total, aquests nois i noies realitzaran 250 hores de formació teoricopràctica en les especialitats d’ajudant de cuina: amb 10 joves al Foodlab de Riudellots de la Selva i 10 joves a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar; especialitat de treballador forestal, 10 joves a la Casa Xifra de Santa Coloma de Farners; i finalment d’ auxiliar d’Indústria, amb un total de 10 joves al Centre Cívic de Sils.

Un cop finalitzin la formació teòrica, aquests nois i noies complementaran la formació amb 80 hores de pràctiques a empreses del sector en què s’han format, a més d’optar a contractes de sis mesos. Les empreses que col•laborin en la contractació d’aquests joves podran rebre una subvenció de fins a 3.900€.

Tots aquells nois i noies que estiguin interessats a participar en aquest programa, així com les empreses que vulguin contractar algun d’aquests joves només han de dirigir-se a la seu del Consell Comarcal de la Selva.

Millorar l’ocupabilitat de diversos col•lectius de la comarca

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior d’aquest mateix programa, així com d’altres com Fem Ocupació per a Joves, des de l’ens comarcal es va sol•licitar novament al Servei d’Ocupació de Catalunya poder accedir a aquests programes que permeten millorar l’ocupabilitat de diversos col•lectius de la comarca de la Selva.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, posat èmfasi en les xifres d’ocupació que es varen assolir en els programes que es varen impulsar l’any passat i ha assenyalat que “continuarem treballant per fomentar nous llocs de treball a la comarca de la Selva”. Tal com ha dit “aquesta és una de les nostres prioritats, que la gent de la comarca pugui accedir a un lloc de treball”.

El programa Joves per l’Ocupació, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.