Presó sense fiança per a l'home que va intentar matar l'exdona a Olot i va apunyalar el cunyat

El jutjat li atribueix dos delictes d'homicidi en grau de temptativa

El jutjat d'instrucció número 2 d'Olot ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home que la matinada de divendres a dissabte va apunyalar el cunyat a Olot.

L'agressor ha passat a disposició judicial aquest dilluns i s'ha acollit a seu dret a no declarar.

El jutjat li atribueix dos delictes d'homicidi en grau de temptativa perquè va irrompre al domicili del carrer Santiago Rusiñol amb el rostre tapat i armat amb un ganivet perquè tenia la intenció de matar la seva exdona.

El cunyat es va interposar per defensar la dona de l'agressió masclista i va acabar rebent una ganivetada al pit. El cunyat està ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del Trueta en estat crític i pronòstic reservat.

Ampliació:

Aquest dilluns ha passat a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 d'Olot en funcions de guàrdia l'home que la matinada del 7 de gener va apunyalar el cunyat. El detingut s'ha negat a declarar. La magistrada també ha pres declaració a l'exdona de l'agressor en qualitat de víctima perquè el sospitós va irrompre al domicili cap a les tres de la matinada armat amb un ganivet amb la intenció de matar-la.

Durant l'agressió, el cunyat de la dona –que és el marit de la seva germana- es va posar al mig per defensar-la i va acabar rebent una ganivetada a la zona pulmonar. El van traslladar urgentment a l'hospital Josep Trueta de Girona, on continua ingressat a l'UCI en estat crític i pronòstic reservat.

El jutjat ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança de l'agressor per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa perquè considera que hi ha risc de fugida perquè l'home és d'origen marroquí i no té suficient arrelament i de reiteració delictiva. El jutjat resol que si sortís en llibertat podria tornar a intentar matar l'exdona ja que no ho va aconseguir perquè el cunyat va intercedir. El jutjat s'ha inhibit al jutjat de violència sobre la dona d'Olot que seguirà amb la instrucció del cas.

Roba rentada

La Policia Local d'Olot va rebre l'avís a un quart de quatre de la matinada del 7 de gener. Quan la policia va arribar a l'habitatge, hi havia l'exdona de l'agressor amb la seva germana i el cunyat, que sagnava com a conseqüència de la ganivetada a la zona del pit. La Unitat Territorial d'Investigació dels Mossos d'Esquadra va assumir el cas. Sospiten que l'agressor va forçar l'accés a l'immoble trencant un vidre. Anava amb la cara mig tapada amb una braga i duia un ganivet.

Després de perpetrar l'agressió, va fugir. Es Mossos d'Esquadra el van detenir poca estona després a casa seva. Quan va fer l'entrada i registre a l'habitatge, van descobrir que l'agressor acabava de posar una rentadora amb la roba que duia durant l'atac per destruir proves. També van trobar el calçat que portava, que va donar positiu en el reactiu per detectar sang. A més, van registrar el seu vehicle, on també hi havia restes de sang.

L'exdona del detingut, que ha declarat aquest dilluns en qualitat de víctima, ha reconegut sense cap dubte el seu exmarit com l'autor de l'apunyalament. També ha declarat la germana de la dona que, en el moment de l'agressió, estava en una altra habitació de l'habitatge i va sentir la germana cridant 'Younes no, Younes no'. Quan va anar a veure què passava, ja es va trobar el marit malferit per l'apunyalament i la seva germana dient-li que havia estat el seu exhome.