Pugen entre 3 i 6 graus les temperatures gràcies a la tramuntana

Lleida és una de les demarcacions més castigades pel fred

Les comarques de Ponent s’han despertat un dia més amb una espessa boira gebradora i unes temperatures que s’han desplomat per sota dels -7ºC. Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge destaquen registres com els -7,5ºC de Castelldans (Garrigues), els -7,3ºC de Castellnou de Seana (Pla d’Urgell), els -7,2ºC de Tornabous (Urgell) o els -6,8ºC de Mollerussa.

A Lleida ciutat, la mínima ha baixat fins als -5ºC i el consistori ha llençat sal a les principals vies, a les passarel·les i els ponts sobre el Segre per evitar incidències amb el gel. A la demarcació de Girona, l’entrada de la tramuntana de matinada ha frenat els termòmetres i ha fet pujar entre 3 i 6 graus les mínimes.

Com a exemple, a Torroella de Fluvià (Alt Empordà) s’ha passat dels -6,2ºC de mínima de dissabte als -1,5ºC d’avui diumenge. A Girona ciutat, la mínima també ha pujat dels -6,7ºC als -4,4ºC en 24 hores de diferència.

A Cabanes, el vent del nord també ha fet pujar de manera espectacular la temperatura. D’una mínima de -3,7ºC de matinada en aquesta població de l’Alt Empordà s’ha passat a 14ºC a les 08.30 hores del matí.

A nivell de Catalunya, una jornada més la mínima absoluta s’ha assolit a la Cerdanya amb un registre de -9,1ºC a Das, a la zona de l’aeròdrom. Després de dues nits amb previsió de fortes gelades, l’SMC ja ha donat per finalitzat l’avís per fred vigent a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès.

Paral·lelament, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un parell d’avisos per vents forts i mala mar per aquest diumenge a la tarda. Segons l’SMC, les ratxes de tramuntana podran superar els 90 km/h a les cotes més altes de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà, mentre que les onades podran superar els 2,5 metres a la Costa Brava, especialment al nord del Cap de Creus i el Cap de Begur.