Els termòmetres es desplomen per sota dels -5ºC a la Costa Brava

Destaquen registres com els -5,7ºC de Sant Pere Pescador, els -4,8ºC de Castelló d’Empúries o els -3,2ºC de Roses

El fred nocturn es continua consolidant arreu de Catalunya i aquesta matinada de dissabte ha estat una de les més gèlides de l’hivern a molts punts del país, especialment a les comarques gironines. De fet, els termòmetres s’han desplomat per sota dels -5ºC en diverses poblacions de la Costa Brava i dels -7ºC a les comarques d’interior del Gironès, la Selva i la Garrotxa.

Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres a l’Alt Empordà com els -6,6ºC de Cabanes, els -6,2ºC de Torroella de Fluvià, els -5,7ºC de Sant Pere Pescador, els -4,8ºC de Castelló d’Empúries o els -3,2ºC de Roses.

Al Baix Empordà, les mínimes també han estat molt baixes amb -5,1ºC a Monells, els -5ºC de la Tallada o els -4,1ºC de la Bisbal. Al Gironès i la Selva, sobresurten els -7,6ºC de Fornells de la Selva o els -7,2ºC de Vilobí d’Onyar mentre que a la Garrotxa s’ha davallat fins als -6,8ºC a la Vall d’en Bas.

Les mínimes absolutes de Catalunya però s’han continuat registrant a les comarques del Pirineu amb -10ºC a Das (Cerdanya), -8,6ºC al Pont de Suert (Alta Ribagorça) i 8,5ºC a Guixers (Solsonès).

En d’altres punts de la costa catalana també ha glaçat com és el cas de Malgrat de Mar (Maresme) amb -0,9ºC o Torredembarra (Tarragonès), amb 0,4ºC. Davant la previsió que la propera matinada es repeteixin les fortes glaçades a les comarques gironines, l’SMC ha emès un avís de temperatura mínima extrema a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Selva. El Servei Meteorològic alerta que les glaçades seran entre moderades i fortes a l'interior i de manera aïllada també n'hi haurà de febles al litoral.