Recullen firmes per evitar que es llancin petards a la cavalcada de Reis de Figueres

L'associació GiroGats denuncia el "trasbals" que suposoa pels animals el soroll

La capital de l'Alt Empordà té previst donar el tret de sortida de la cavalcada dels Reis de l'Orient amb petards simultanis a diferents punts de la ciutat. És la principal novetat d'aquest any en què s'aposta per consolidar el nou recorregut que es va estrenar el 2016.

Un dia després que es donés a conèixer, però, ja ha trobat detractors. L'associació GiroGats ha iniciat una recollida de firmes a través de la plataforma change.org per "demanar a l'ajuntament que reflexioni" ja que considera que els petards suposen un "enorme trasbals" als animals i persones.

A més a més, alerten que hi poden haver problemes de seguretat perquè "alguns animals poden entrar en pànic" en sentir els petards, inclosos els que participen a la cavalcada, i "podrien produir-se incidents al públic assistent". De moment ja han recollit més de 380 firmes.

Ampliació:

La impulsora de la recollida de signatures és una associació sense ànim de lucre que ajuda a millorar les condicions de vida dels gats, ja sigui fent rescats, controlant colònies d'exemplars asilvestrats o buscant llars d'acollida. Amb només 14 hores des que s'ha iniciat la campanya a través de la plataforma Change.org, ja han superat les 380 signatures. Al web es poden llegir comentaris que parlen sobre com els petards espanten a animals i persones i que no veuen bé que s'utilitzin amb espectacles com ara una cavalcada de Reis.

A la demarcació hi ha hagut una altra iniciativa a favor dels animals relacionada amb la cavalcada dels Reis d'aquest any. El Partit Animalista-PACMA ha demanat a l'Ajuntament de Girona que revisi l'ús de tambors que es fan sonar dalt dels cavalls durant la cavalcada perquè consideren que és un soroll massa fort que els arriba de forma continuada. En aquest sentit, reclamen que es disminueixi o s'elimini l'ús d'aquests tambors així com una cavalcada "més ètica i empàtica" amb els animals.