Una bicicleta blanca recorda el ciclista envestit mortalment per un conductor drogat a Roses

Reclamen màxima contundència a la justícia perquè que "no va ser un accident, va ser un homicidi"

Una bicicleta blanca recorda el ciclista de 61 anys que va morir el 9 d'octubre quan un conductor drogat i que conduïa massa ràpid el va envestir a la carretera de Canyelles Petites a Roses (Alt Empordà).

Mou-te en bici, l'Ajuntament de Roses i amics de la víctima han col·locat la bici aquest divendres al matí al lloc de l'accident per homenatjar el ciclista i llançar un toc d'alerta als conductors perquè siguin prudents i respectin les bicicletes.

És la quarta bici blanca que Mou-te en bici situa a punts de carreteres on ciclistes han perdut la vida. El president de l'entitat, Xavier Corominas, ha recordat que s'han personat com a acusació popular en la causa penal oberta contra el conductor i reclama màxima contundència a la justícia. "No va ser un accident, va ser un homicidi", ha afirmat l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Ampliació:

Que sigui l'última bicicleta blanca que calgui posar a les carreteres de les comarques gironines. Aquest és el desig tant dels amics de la víctima com de la plataforma Mou-te en bici, que aquest divendres al migdia han col·locat una bicicleta assenyalant el lloc de l'accident mortal que el 9 d'octubre va acabar amb la vida d'un ciclista de 61 anys.

El president de Mou-te en bici, Xavier Corominas, ha explicat que la bicicleta blanca vol ser un homenatge a la víctima de l'accident i, també, un advertència als conductors. "Ha de ser un record per als automobilistes, perquè compleixin la normativa", ha assenyalat.

És la quarta bicicleta blanca que la plataforma situa a carreteres gironines en els darrer anys, segons detalla Corominas. La primera va ser a Montfullà, però la van substituir per una placa quan es van executar les obres del pas inferior de la via verda que reclamaven per millorar la seguretat d'aquest punt viari. També n'hi ha una a Sant Andreu Salou, a la GIV-6741a, on un ciclista va tenir un accident amb un cotxe i una altra a la C-31 a Gualta, on un altre ciclista va perdre la vida després de ser atropellat per un camioner que conduïa begut i drogat.

"És evident que és un acte que no voldríem repetir", ressalta el president de l'entitat. L'atropellament mortal de Roses és el primer cas en el què Mou-te en bici ha decidit personar-se com a acusació popular per reclamar la màxima pena per al conductor. "No se li pot dir accident, és un atropellament fruit d'una negligència criminal", ha afirmat Corominas.

Per això, també reclamen un enduriment del Codi Penal per a aquest tipus de sinistre. "Parlem d'algú que circulava al doble de la velocitat permesa i anava drogat", ha recordat. En la mateixa línia, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assegurat que "no és un accident, és un homicidi" i demana màxima contundència a la justícia.

L'accident mortal va tenir lloc el passat 9 d'octubre a Roses, a la carretera de Canyelles Petites. La víctima, un home de 61 anys, anava en bicicleta per la carretera quan un Porsche Cayenne el va envestir per darrere. El conductor, un francès de 38 anys, havia ingerit cocaïna i anava a velocitat excessiva. A conseqüència de l'envestida, la víctima va morir a l'acte. Després de passar a disposició judicial, el conductor va quedar en llibertat provisional.

Després de penjar la bicicleta, han fet un minut de silenci en record a la víctima. Una fotografia de la víctima i un ram de flors coronen la bicicleta blanca. L'homenatge, senzill però sentit, ha aplegat una vintena de persones a Roses.

Un amic de la víctima, Jacky Genesse, ha agraït el suport i l'escalf rebut i, també, que Mou-te en bici hagi decidit personar-se al procediment penal per assegurar que el conductor, un francès de 38, quedi impune.