Desconvocada la vaga d'escombriaires a Figueres

Les negociacions es van reprendre ahir i mantenir durant gairebé nou hores

La vaga dels treballadors d'Ecoserveis a Figueres (Alt Empordà), encarregats de la recollida de residus, neteja viària, enllumenat i jardineria ha arribat a la seva fi. Els sindicats CO.BAS i CCOO han acceptat la proposta presentada per part de l'Ajuntament després d'una maratoniana negociació al llarg d'ahir que es va allargar durant gairebé nou hores.

La reunió, que ha estat encapçalada per l'alcaldessa, Marta Felip (CiU), s'ha mostrat "satisfeta" pel resultat de la mateixa i ha recordat que la postura dels sindicats "era molt injusta". Amb tot, la convergent ha traslladat el seu agraïment als ciutadans per a la seva col·laboració durant la vaga i ha lamentat les molèsties ocasionades durant aquests dies de protesta assegurant que "la intransigència d'uns pocs perjudicava a molts".

La proposta que han acceptat els sindicats és la mateixa que ja va presentar inicialment el consistori i va ser rebutjada en el seu moment. Aquesta inclou el compromís detallat que no s'extingirà cap contracte dels treballadors subrogats d'Ecoserveis a Fisersa i que es garanteix les condicions individuals d'aquests treballadors sense posar en risc les condicions de l'actual plantilla de Fisersa.

Un cop desconvocada la vaga, l'Ajuntament posarà en marxa un dispositiu especial de neteja per a reduir l'acumulació de deixalles als carrers "amb la major celeritat possible".