Figueres vol denunciar els escombriaires en vaga a la Inspecció de Treball per incomplir els serveis mínims

Elaboren un informe amb fotografies que presentaran si no arriben a un acord a la negociació d'aquest divendres

L'Ajuntament de Figueres denunciarà davant la Inspecció de Treball l'incompliment dels serveis mínims durant la vaga d'escombriaires que va començar el dimarts a la nit.

Segons informen en un comunicat, han constatat que la recollida no s'està fent tal com havia establert Treball en alguns punts de la ciutat. Els serveis jurídics de l'empresa Ecoserveis han elaborat un document, que inclou fotografies, amb la intenció de presentar la denúncia en cas que la reunió convocada per a aquest divendres al vespre no acabi en un acord que permeti posar fi al conflicte i desconvocar l'aturada.

L'informe detecta incompliments al carrer Nostra Senyora de Lourdes, la plaça Isabel II, el carrer Migdia cantonada amb el carrer Sud, el carrer Empordà, Sant Llàtzer, la plaça Joan Sotrà , Palmera i Pompeu Fabra, el carrer Olot, Riumors i la plaça Estació.

Ampliació:

La negociació amb els sindicats CO.BAS i CCOO s'ha convocat, a instàncies de l'Ajuntament , a les set de la tarda a les dependències del consistori. Comptarà també amb la presència de representats municipals, de l'empresa Ecoserveis i de Fisersa. L'objectiu és acostar posicions i avançar en els plantejaments que encallen la negociació.

L'ajuntament posarà sobre la taula una proposta que inclou el compromís detallat de no acomiadar treballadors subrogats després de la desaparició d'Ecoserveis i garanteix que es mantindran condicions individuals més beneficioses dels treballadors que s'incorporin a Fisersa "sense posar en perill les condicions de la plantilla" de l'empresa plurimunicipal.

El consistori ha afirmat que pretén aixecar acta de la trobada perquè "quedi clar què s'ha dit i no es confongui a l'opinió pública". A més, demana responsabilitat als sindicats perquè la situació es pugui desencallar el més aviat possible.