El castell de Montsoriu obrirà al públic durant les festes de Nadal

Restarà tancat el 25 i 31 de desembre

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant les festes de Nadal d’enguany. Així, pel que fa a la setmana de Nadal, el monument obrirà de dijous 22 a dissabte 24 de desembre, en horari de deu del matí a cinc de la tarda. El castell romandrà tancat el diumenge 25 de desembre, dia de Nadal.

Pel que fa a la setmana de cap d’any, el castell obrirà els dies 29 i 30 de desembre i el dia 31 romandrà tancat al públic. El dia d’Any Nou, el castell obrirà amb el seu horari habitual de deu del matí a cinc de la tarda. Pel que fa a la setmana de Reis, el castell obrirà de dijous 5 de gener a diumenge 8 de gener amb el mateix horari d’hivern.

El castell de Montsoriu ha rebut més de 15.000 visitants durant aquest 2016. Es tracta d’una xifra rècord des que l’any 2011 va obrir les portes com a monument públic, i es preveu que aquesta xifra augmenti atès que s’espera que aquests dies de festes, sempre que el temps acompanyi, hi hagi una molt bona afluència de visitants.

Des del Consell Comarcal de la Selva s’espera atraure un major nombre de visitants en un futur. I més si tenim en compte les paraules que va dirigir el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, en l’acte d’inauguració de l’edifici de serveis el passat 18 de novembre, en què va assenyalar que aquest monument és el castell gòtic més important de Catalunya i contribuirà a dinamitzar el turisme a la zona i a les comarques veïnes. En aquesta línia va assegurar: «Volem potenciar encara més el seu atractiu, aquesta és l’aposta del Consell.”, va afirmar. És per això que es treballarà en la seva projecció internacional amb la idea de captar més visitants procedents, per exemple, de França.

Primer mes de l’edifici de serveis i atenció al públic

La inauguració del nou edifici de serveis i atenció al públic que fins ara no tenia el castell i que inclou, entre altres coses, uns lavabos i una botiga ha tingut una molt bona acollida durant el seu primer mes de funcionament. “Aquestes instal•lacions eren necessàries” va afirmar Balliu. La millora dels accessos serà una altra de les tasques a fer pròximament ja que per arribar al castell cal estacionar els vehicles a l’aparcament del coll de Castellar i fer una ruta d’una mitja hora a peu per un camí de terra i amb pujada.

El nou espai ocupa una superfície d’uns 60 m2, amb les zones d’atenció al visitant i la de serveis ben diferenciades perquè puguin funcionar independentment, però connectades internament. Disposa de nova recepció per als visitants, un espai per a la venda d'entrades i de producte de marxandatge, així com d’un espai de venda automàtica de productes d’alimentació.

L’edifici del centre de recepció s’adapta al monument, aprofitant la forma irregular del traçat de la muralla del recinte jussà per adossar-se a una part d’ella i remarcar la zona d’acollida i entrada al recinte superior. És un edifici compacte que queda reclòs per sota de la muralla, amb una coberta uniforme.