Els treballadors de neteja, enllumenat i jardineria de Figueres faran vaga a partir d'avui dimarts

El consistori manté que continua disposat a negociar i reivindica que ha fet "grans esforços en tot moment"

La darrera mediació per evitar la vaga dels treballadors de neteja, enllumenat i jardineria de Figueres ha acabat sense acord, malgrat les parts han estat reunides pràcticament durant tot el dia. Si res de darrera hora no canvia, els treballadors iniciaran la protesta a partir de dos quarts de deu de la nit.

Aquesta és la tercera mediació que fracassa i deixa el conflicte a les portes de la vaga. Cal recordar que anteriorment, l'1 de desembre, ja es va acordar endarrerir uns dies la vaga, atès que inicialment estava prevista per al 12 de desembre.

En un comunicat, el sindicat especifica les demandes que ha posat sobre la taula durant la negociació. Per part de l'ajuntament, també s'argumenta que la seva proposta garanteix un "gran respecte" de les condicions laborals i salarials dels treballadors i que no hi haurà acomiadaments. Concretament, l'ajuntament es compromet a no aplicar mesures laborals que comportin l'extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l'empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques i/o organitzatives.

També preveu que en el moment de la subrogació tindran preferència a l'hora de cobrir noves necessitats de llocs de treball en els serveis de jardineria i enllumenat públic de Fisersa aquells treballadors que no van ser objecte de subrogació i que haguessin format part de la borsa de treball d'Ecoserveis, mitjançant contracte temporal en aquets serveis. A més, es garanteixen les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d'Ecoserveis sense posar en perill les condicions de la plantilla de Fisersa