La campanya solidària d’Espai Gironès porta recaptats 463 voluntaris i 50.010 minuts

En la iniciativa hi col·laboren divuit entitats i ONG i es durà a terme fins al 5 de gener

Fer treballs de millora de l’espai infantil de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva; passejar gossos de la protectora d’animals del Pla de l’estany; i netejar el Parc de les aigües braves de la Pilastra per mitjà de pesca elèctrica. Són algunes de les activitats que els voluntaris de l’Espai del Temps,  la campanya solidària d’aquest Nadal de l’Espai Gironès  han dut a terme aquest cap de setmana. A banda de col·laborar en  les feines programades, els participants també han pogut conèixer la tasca que porten a terme aquestes entitats.

La iniciativa, que s’allargarà fins al 5 de gener, està essent un èxit ja que en 19 dies ja ha comptabilitzat 463 voluntaris que han donat 50.010 minuts.

Les activitats que s’han previst dins el Centre Comercial en el marc de la campanya solidària també estan tenint molt bona acollida. La projecció dissabte del documental  “Aproved for Adoption”, que es va fer en col·laboració amb Odeon Multicines Girona i DocsBarcelona va tenir molt bona acceptació així com les xerrades de les entitats col·laborades que es duen a terme durant el desembre per donar a conèixer la seva tasca. I els espectacles infantils a càrrec de La Minúscula ,sobre la solidaritat i la cooperació per fer reflexionar als més petits, estan aplegant nombrós públic. Els propers espectacles d’aquesta companyia de teatre s’han programat per al divendres 23 de desembre i per el 4 de gener a les 18h. I el divendres 30 de desembre, a les 18h, es durà a terme el concert de Nadal a càrrec de Roger Berruezo.

Fins al 5 de gener

La campanya L’Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin! té per objectiu estimular l’altruisme i incentivar el voluntariat. Es fa en col·laboració amb divuit entitats i ONG de les comarques gironines: Les Vetes i Nostra Llar de Salt; Mas Moner de Llagostera; el Centre Geriàtric Maria Gay de Girona; el Casal dels Infants de Salt; el Centre Educatiu de Montilivi de Girona; la Plataforma Educativa de Salt; la Fundació Catalunya La Pedrera; Càritas Girona; la Fundació Privada Banc dels Aliments ; Terra Viva d’Olot; APAPE del Pla de l’Estany; APNAE; Fundació Mona de Riudellots de la Selva; l’Associació de Naturalistes de Girona; i l’Associació la Sorellona. També hi col·labora  l’Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. La intenció és  sumar el màxim nombre de minuts de donació de temps per part de les persones que hi participin.

La campanya compta amb quatre padrins de luxe: la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; l’actor, cantant i model Roger Berruezo; la cantant i actriu Elena Gadel; i l’humorista i imitador Pep Plaza.

Una seixantena d’activitats solidàries

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.  S’han programat una seixantena  d’activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i amb els quals es pot col·laborar. Les persones que hi participin han d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar, amb un mínim de 60 minuts.

Pel que fa a les activitats fora del Centre Comercial, la campanya inclou  també ajudar en l’organització d’un sopar la Nit de Nadal, per a 20 persones en situació d’exclusió social, a la Sala d’Exposicions del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt. Els voluntaris  de l’Espai del Temps s’encarregaran de servir el sopar a les 20:30h.

També s’han previst visites a les residències d’avis Maria Gay de Girona, Les Vetes i Nostra Llar de Salt, i Mas Moner de Llagostera, per ajudar a les diferents activitats que s’hi duen a terme; la participació en els tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives o amb els programes d’acompanyament educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera. Altres opcions són: passejar gossos de la protectora d’animals  Terra Viva d’Olot; restaurar un ecosistema per amfibis a la Vall de Sant Daniel de Girona; col·laborar en la distribució d’aliments recollits al gran recapte del Banc dels Aliments; i plantar arbustos al Parc dels Aiguamolls de l’Empordà.

Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial s’elaboren durant aquest mes postals de Nadal per part dels nens que s’enviaran a diferents entitats que col·laboren amb la campanya. I també s’emboliquen joguines i roba que el Rei Baltasar entregarà el 4 de gener als nens del Casal dels Infants de Salt i als nois i noies ingressats al Centre  de Montilivi de Girona.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La sisena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal L’Espai Gironès vol conscienciar de la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten . Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.