Un incendi al barri gitano de Figueres permet descobrir una casa amb més de 100 plantes de marihuana

El foc s'ha declarat de matinada i ha calcinat el menjador de l'habitatge

Un incendi en una casa del barri del Culubret de Figueres ha permès descobrir una plantació de marihuana. El foc s'ha declarat de matinada en un habitatge del carrer Ramon Reig i ha calcinat completament el menjador, situat a la planta baixa.

En aquells moments, a la casa hi dormien un matrimoni amb cinc fills. No hi ha hagut ferits de consideració, però sí que la mare ha hagut de ser atesa a l'hospital per una cremada al peu.

El cultiu de marihuana, amb més de 100 plantes, es trobava al primer pis. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que la casa tenia la llum punxada i que, possiblement, el foc ha estat conseqüència d'una sobrecàrrega elèctrica.

Felip ha demanat contundència contra el frau en barris de la ciutat com aquest. Els Bombers han desplaçat quatre dotacions per apagar les flames, que han treballat al lloc durant una hora i mitja. La Guàrdia Urbana ha precintat l'immoble.
 


 

Ampliació:

El foc s'ha declarat de matinada en un habitatge de dues plantes del carrer Ramon Reig, situat al barri del Culubret de la capital de l'Alt Empordà. Les flames han calcinat completament el menjador de l'habitatge, situat a la planta baixa, i el fum ha afectat la resta de les habitacions.

L'incendi ha fet desallotjar els inquilins de l'immoble. No hi ha hagut ferits de consideració, però sí que s'ha hagut d'atendre una llogatera que ha petit una petita cremada en un peu. El foc ha cremat, entre d'altres, un matalàs i un sofà. En el moment del foc, a la casa hi havia un matrimoni i els seus cinc fills.

La llum estava punxada

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, apunta que l'origen del foc és una possible sobrecàrrega elèctrica ja que la llum estava punxada per poder cultivar marihuana a dins de la casa. La Guàrdia Urbana ha localitzat més de 100 plantes al primer pis de l'habitatge, tot i que el foc s'ha originat a la planta baixa.

Felip ha demanat "més diligència" a Mossos d'Esquadra i Endesa per lluitar contra els casos de frau elèctric que provoquen talls de llum al barri i també posen en perill vides humanes. "En aquest cas no hem de lamentar víctimes però una vegada més es posa de manifest un fet que passa sovint en aquest zona i al qual volem posar solució", ha manifestat.

L'alcaldessa ha explicat que, precisament, estava previst per a aquest divendres un dispositiu conjunt entre Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa en aquesta zona de la ciutat per combatre casos de frau de fluid elèctric. Felip lamenta, però, que just dijous a la tarda els van avisar que no es portaria a terme "per falta d'efectius".

Immoble precintat

Els Bombers han desplaçat quatre dotacions fins a la casa, que han pogut extingir les flames i ventilar la resta d'habitacions després d'una hora i mitja. La Guàrdia Urbana de Figueres ha precintat l'immoble i els tècnics municipals l'hauran d'inspeccionar en les properes hores. S'investiguen les causes del foc. Malgrat que l'ajuntament creu que l'origen ha estat una possible sobrecàrrega elèctrica de la línia pel cultiu de marihuana, els Bombers ho desvinculen perquè el foc s'ha declarat a la planta baixa i el cultiu es trobava al primer pis.